FOTO Alecsia Dima

CĂRTICEALĂ | La mulți (f)ani, Storia Books!

Astăzi, 10 octombrie, este Ziua Internațională a Sănătății Mintale.

Este ziua de naștere a Dianei, coordonatoarea departamentului 😇

Și este aniversarea de cinci ani a editurii Storia Books, una dintre

favoritele noastre absolute. Ne-am gândit să le facem o surpriză

fetelor care ne oferă atâtea motive de emoție, ceas de ceas, și am

adunat o compilație rapidă a câtorva cărți favorite de la ei.

Adelina (Iași)

Pentru cei care mă cunosc câtuși de puțin: nu regret că vorbesc iar despre minunăția asta de carte!
Pentru cei care nu mă cunosc: CARTEA ASTA E GENIALĂ!

Pe urmele flăcării este motivul pentru care ador stilul liric, ador genul Fantasy, apreciez din toată inima mea de cititoare personajele bine construite și paginile pe care vrei să le pui în ramă, de cât de stelare sunt! Romanul este un fel de „acasă” pentru mine.

Azi e despre Editura Storia, care a adus pe rafturile cititorilor din România cărți bune, extraordinare și care te scot imediat din reading slump. La mulți ani, Storia! Eu nu vreau să vă schimbați, doar să rămâneți acea echipă minunată în continuare. Vă îmbrățișez!

Diana (Suceava)

O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri (Krystal Sutherland) este nu doar cartea mea preferată de la editura Storia Books, ci și în general. Nu stau să vă mai povestesc și de ce, pentru că am mai făcut-o într-o recenzie, dar vă previn că e alegerea perfectă pentru perioada asta, mai ales dacă vreți ceva mai spooky.

Bun, revenind. Am descoperit editura destul de recent, dar trebuie să recunosc că m-am îndrăgostit de ea. Ador formatul cărților, cum interacționează cu publicul, profesionalismul, descrierile postărilor și efectiv tot. Deși nu mi-au plăcut toate cărțile de la ei, toate sunt bune, mai ales pentru adolescenți și iubitorii de YA. 

Rodica (Botoșani)

Cartea mea preferată este Loveboat, Taipei, scrisă de Abigail Hing Wen, tradusă de Iulia Dromereschi din limba engleză și publicată la Editura Storia Books în 2020, în colecția Young Adult. Și asta pentru că lectura ei te prinde, chiar de la primele pagini, te surprinde cu diversele planuri la nivelul cărora se poate analiza, te și cuprinde în caruselul întâmplărilor în care sunt aruncate personajele.

O recomand oricui, indiferent de vârstă, dar mai ales adolescenților aflați în căutarea propriului eu și a drumului pe care trebuie să-l urmeze mai departe, tinerilor interesați să se definească sau să se regăsească, părinților doritori să afle multe lucruri despre relațiile dintre ei și copiii lor, nevoile și temerile acestora și efectele presiunii puse pe copiii lor, pentru a le împlini propriile visuri, și profesorilor care își doresc o mai bună înțelegere a elevilor lor, pentru a le putea oferi mai mult sprijin și suport, chiar atunci și acolo unde au mai multă nevoie.

carte loveboat taipei rodica gavril portret

Andreea (Focșani)

Când vine vorba de Editura Storia Books, mă gândesc din prima la acea editură care, prin cărțile publicate, mi-a redat cheful de citit ficțiune, după mult prea mult timp în care am lecturat doar non-ficțiune. Am peste zece cărți de la ei, printre care se află și câteva pe care le-am citit doar într-o singură zi, deoarece m-au acaparat. Tweet Cute și Loveboat, Taipei au reușit să mă prindă încă de la prima pagină, cum fac deseori aproape toate cărțile de la Storia Books. Astăzi, cu ocazia aniversării lor, nu le pot dori decât să fie la fel de inspirați când vine vorba de cărțile alese pentru traducere.

Isabell (București)

Pot spune că am dezvoltat o micuță obsesie pentru cărțile de la Storia Books. Copertele sunt foarte frumoase, așezare în pagină fantastică și temele, incredibile. Nu le pot lăsa din mână.

Dintre toate cărțile marca Storia, nu pot alege o favorită. Toate sunt unice.

Când am început să citesc, la modul serios și extrem de mult, nu dădeam importanță la editură. Cărțile sunt cărți. Dar am ajuns la concluzia că o editură bună face experiența cititorului de neuitat.

Teodora (Suceava)

Am citit, am recitit și am discutat la un club despre Pe urmele flăcării, iar de fiecare dată m-am îndrăgostit de cartea asta. M-am regăsit în emoțiile puternice ale protagoniștilor, în reacțiile lor la situații dificile. Descrierile magice și personajele atent construite și-au făcut loc în sufletul meu, unde au și rămas.

Din acel punct, Storia a devenit una dintre editurile mele preferate. Am apreciat că ascultă de cititorii lor și că reușesc să mențină o legătură frumoasă cu ei. În plus, fiecare carte este publicată la timp, astfel încât să ne bucurăm noi de ea. Pasiunea lor mă inspiră.

4