cover vfr 2021

Campanie | Vâlcea Forest Run 2021: Aleargă pentru școala de jurnalism!

Ne citiți din aprilie 2020. Încleștați în iureșul pandemic, am decis să adaptăm în mediul online toate activitățile redacționale. Primul articol publicat a fost despre un antreprenor italian care schimbă dinamica implicării civice în Botoșani. Ceva mai târziu, un material scris de aceeași redacție înregistra recordul absolut de vizualizări unice în 24h. Este portretul unui tânăr care a accesat fonduri europene pentru a gestiona o fermă de roșii.


149 de articole. Un an și patru luni de la primul publicat. Aproape doi ani de la prima redacție fondată, în decembrie 2019. Multe eșecuri, multe întârzieri, multe victorii, multe realizări. Coordonarea ziarului COLAJ#15 al ideo ideis 2020. Trei ediții de ziar #PoveȘtiriDeCartier (Berceni, Drumul Taberei, Militari), fizice și online. Un ziar de 40 de pagini și o sumedenie de articole online despre festivalul REACTIV. În jur de 80 de voluntari din toată țara și din afara ei, care scriu, editează, fotografiază, filmează, ilustrează și înregistrează în spiritul media.hub. Bootcamps online. Ateliere de documentare pe teren. Q&A-uri cu oameni din mass media din România și Republica Moldova, curând disponibile într-o videotecă, alături de atelierele organizate chiar de voluntari.

foto valcea forest run 2021 gherut
Bagheruț, una dintre mascotele redacției, susține proiectul nostru

15 septembrie – 25 octombrie 2021.

Avem nevoie de susținerea voastră

Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune (AIVI) se pune în mișcare în pas alert la Vâlcea Forest Run 2021 (23-24 octombrie). Începând din 15 septembrie, ne propunem să strângem suma de 8000 de lei pentru a finanța organizarea unei școli de iarnă de jurnalism participativ în județul Vâlcea – un demers prin care am susține dezvoltarea comunitară și vizibilitatea exemplelor pozitive, totodată implicând adolescenții și tinerii în procesul decizional. 

20 de tineri de 16-26 de ani din județul Vâlcea vor învăța să facă jurnalism în comunitatea lor, astfel încât să scoată la lumină povești pozitive care merită spuse și de cele mai multe ori sunt ignorate sau, pur și simplu, nu prezintă interes. Urmărim nu doar jurnalismul scris, ci și foto-video sau podcast, astfel încât proiectul nostru să fie în acord cu valorile noastre, diversitatea și incluziunea.


🤜🏻 Înscrieți-vă pentru a alerga la Vâlcea sau acasă:

👊🏻 Donați cât puteți și doriți, aici:

🙌🏻 Dați mai departe, folosind hashtagurile #AlergămÎmpreună #AleargăAcasă #VâlceaForestRun


 

AIVI va apropia adolescenții de storytelling ca metodă de promovare și branding, dar și de dezvoltare personală, le va prezenta tipurile de jurnalism pe care le pot utiliza pentru schimbare (jurnalism de investigație, narativ, de soluții, comunitar), și îi va iniția în câteva tipologii de materiale de impact, pe care să facă plăcere să le realizeze. După școala de iarnă, AIVI și voluntarii vor încerca să creeze nuclee locale de unde să provină materiale diverse despre comunitate și va susține absolvenții în distribuirea lor pe cât mai multe canale de comunicare. 

Pentru ca demersul nostru să se pună în mișcare, avem nevoie ca la ediția aceasta de Vâlcea Forest Run 2021 să alergi pentru cauza noastră sau să donezi pe pagina proiectului nostru. În perioada 18-24 octombrie, poți alege să alergi/mergi de oriunde – așadar nu este necesar să fii la Vâlcea pentru a face parte dintre susținătorii maratoniști ai proiectului.


Proiectul Școala de iarnă pentru jurnalism comunitar este finanțat/co-finanțat prin fondurile strânse de sportivi și susținători la Vâlcea Forest Run 2021. Vâlcea Forest Run este un eveniment sportiv de strângere de fonduri organizat de Fundația Comunitară Vâlcea, prin care promovăm sportul şi activăm spiritul comunităţii vâlcene.
2