Izanagi TV
FOTO preluată de pe IZANAGI și prietenii săi

IZANAGI TV și alte bunătăți pentru fanii anime

Pe 29 aprilie 2022, am fost prezenți la lansarea oficială a unui nou proiect semnat IZANAGI: Izanagi TV. S-a desfășurat live, din noul studio al partenerilor noștri, și a avut forma unui Q&A interactiv, difuzat pe canalul de Facebook al acestora.


Discuția a fost moderată de Antonia Ivanciu, artistic director, și Cosmin Tița, director executiv. Aceștia au explicat că Izanagi TV urmărește să rezolve lipsa de conținut anime și manga din România, oferind pe această cale și o oportunitate de educare și informare a pasionaților și nu doar. Totodată, prin acest proiect, organizatorii festivalului își doresc și să aducă comunitatea împreună.

Izanagi TV va avea forma unui canal YouTube, iar conținutul va fi concentrat pe cultura japoneză, poporul japonez și, mai ales, pop-culture-ul specific acestora. Ca prim pas, platforma va cuprinde trei tipuri de conținut: podcast, culture show și eseu video. 

Izanagi TV
FOTO preluată de pe IZANAGI și prietenii săi

Invitații podcastului vor fi oameni care au influențat comunitatea anime din România. Deși vorbim de un număr mic de persoane, există reprezentați ai acestei nișe care sunt gata să ofere atât informații utile, cât și recomandări cu privire la apropierea de Japonia. Primul episod va apărea pe 5 mai, la ora 19:00, și am fost sfătuiți să ne rezervăm 2-3 ore și popcorn pentru el. Sau, pentru veterani, ramen.

Showul Izanagi TV va avea caracter educativ, tematica acestuia fiind Japonia și animeurile. Și să nu vă fie frică de tematica informativă, realizatorii s-au asigurat ca totul să fie livrat într-un mod prietenos și pe înțelesul tuturor.  

Ultimul tip de conținut va fi destinat analizării cinematografiei japoneze. Eseurile vor fi axate pe regizori celebri, serii populare (sau mai puțin populare) pe care membrii Izanagi TV le vor discuta.

 

Dacă vreți să aflați mai multe despre povestea din spatele Izanagi Japanese Film Festival, nu uitați să aruncați o privire aici. Iar dacă sunteți curioși despre cum au fost filmele din cadrul festivalului, voluntarii noștrii au țesut cu grijă câte o cronică pentru fiecare, pe care le puteți găsi aici.

 

Ultima premieră a serii a fost canalul de Discord, un nou loc care reunește direct persoanele din comunitatea anime din România. Această nouă metodă de comunicare le oferă membrilor posibilitatea de a se cunoaște, de a face diferite schimburi de bune practici, recomandări și mai ales, oferă o privire de ansamblu asupra diversității culturale.  

În momentul de față, principalul scop al Izanagi este să crească festivalul și gradul de conștientizare asupra acestei nișe. Pe cei de la Izanagi îi puteți găsi atât pe Facebook, cât și pe Instagram, iar de pe 29 aprilie și pe Discord. În curând îi veți găsi și pe YouTube.   


Un material scris de Oana Stănișor
(departamentul #cinematics)

Editat de Iulia Dromereschi

Fotografiile au fost preluate de pe pagina de facebook a festivalului

(IZANAGI și prietenii săi).

2
Oana Stănișor
Iubesc să desenez de când mă știu. Mai mult decât atât, vreau și încerc să aduc inovație în arta mea, mai exact să părăsesc mediul tradițional al hârtiei cea de toate zilele și să mă obișnuiesc cu ecranul și tableta grafică. Toate astea, în stilul meu caracteristic. Îmi place foarte mult să comunic, să cunosc și să creez conexiuni puternice cu oameni de la care am ce învăța.