Sursa: koimoi.com

Universul DC: Povestea antieroului Black Adam 

Universul DC tocmai s-a extins, odată cu apariția noului film Black Adam, care îl are în rol principal pe Dwayne Johnson, cunoscut și sub numele de The Rock. Black Adam este un antierou al benzilor desenate DC, cu o poveste captivantă în spate.


         Acest articol conține spoilere 

Teth-Adam s-a născut pe teritoriul african Kahndaq, în jurul anului 3000 î. H., într-o familie săracă. Pe vremea aceea, sclavii erau în permanență supuși torturilor conducătorului, regele Anh-Kot. Regele intenționa să creeze Coroana de Sabbac, despre care se știa că i-ar conferi purtătorului o putere inimaginabil de mare.

Adam se căsătorește cu Shiruta și au împreună un copil. Fiul său, Hurut, avea o dorință – de a îmbunătății viața celor din Kahndaq, însă Adam a încercat să-și învețe fiul că lumea în care trăiau era una periculoasă, în ciuda dorințelor lui Hurut de a o schimba.

 

 

Evoluția lui Hurut și cum intră Adam în posesia puterilor

Contrar așteptărilor, nu Adam este cel care devine primul campion al vrăjitorului Shazam. Campionul inițial, ales de vrăjitori, este nimeni altul decât Hurut, fiul lui Adam. Acesta a fost răsplătit pentru actele sale eroice de către Shazam, care îi oferă puterile zeilor egipteni. Totuși, evoluția evenimentelor se schimbă, iar Hurut decide să-și salveze tatăl după ce criminalii îi omoară mama. Hurut îi transferă puterile lui Adam, rugându-l să repete după el cuvintele magice: „Shazam!”. De asemenea, dacă Adam va zice „Shazam!”, își va pierde puterile.

 


Dorești să citești în continuare și alte cronici realizate de voluntarii noștri? 

Renunțarea la puterile zeilor îl face pe Hurut un om simplu, vulnerabil în fața criminalilor care îi pândeau. Odată transferate puterile, Hurut este omorât în fața tatălui său, Adam, de către trimiși regelui Anh-Kot.

Pierderea fiului și a soției

Am fost un sclav până am murit. Apoi, am renăscut zeu. Fiul meu și-a sacrificat propria viață ca să mă salveze. Acum, nu îngenunchez în fața nimănui.” (Black Adam)

 

Sursa: imdb.com

Toată puterea primită a fost, din păcate, prea greu de stăpânit pentru Teth-Adam. Scena uciderii propriului fiu a avut efecte psihologice puternice pentru antieroul nostru. După ce familia sa a fost ucisă de criminali, prin furia acumulată, Adam a eliberat cele Șapte Păcate Capitale din închisoarea lor, ucigând milioane de locuitori. Forța brută și impunerea prin violență deveniseră caracteristice pentru Teth-Adam. Ca pedeapsă pentru greșeala făcută, a fost închis timp de milenii de Vrăjitori.

 

5000 de ani mai târziu, astăzi

Chiar și după 5.000 de ani, în prezent, Kahndaq nu este încă liber. Astăzi, Kahndaq este controlat de Intergang. Intergangul este un sindicat al crimei organizate, cu oameni care apar înarmați, controlând tot ce se întâmplă și căutând-o pe Adrianna Tomaz.

Ne-ar prinde bine un supererou chiar acum!”  (Amon, fiul Adriannei, către Teth-Adam) 

 

Profesoara Adrianna Tomaz, fascinată de povestea lui Teth-Adam, este în căutarea adevărului. Ea vrea sa găsească o coroană, alături de fratele ei, Karim, și de doi colegi – Rami și Ishmael. Când Adrianna o găsește, Intergangul își face apariția. Momentul este unul important, deoarece publicul își dă seama de faptul că Ishmael face parte din Intergang și că dorința lui este de a pune mâna pe coroană. Pentru a nu fi capturată de Intergang și a păstra Coroana lui Sabbac, Adrianna îl trezește pe Adam, care omoară majoritatea trupelor venite la fața locului și o salvează.

 

Justice Society of America în Kahndaq 

Trezirea lui Teth-Adam declanșează o alertă de securitate internațională, iar Amanda Waller (interpretată de Viola Davis) află și îl contactează de urgentă pe Carter Hall (Hawkman) (jucat de Aldis Hodge) pentru a-l opri pe Teth-Adam. I se alătură lui Hawkman următorii membri Justice Society of America: Kent Nelson (Doctor Fate), Maxine Hunkel (Cyclone) și Albert „Al” Rothstein (Atom Smasher).

 

Citește și „Decision to Leave”: Filmul sud-coreean accesibil unui public divers

 

Justice Society ajunge la timp pentru a-l opri pe Adam înainte de a distruge mai mult din Kahndaq. Ishmael este, în continuare, pe urmele Adriannei și ale coroanei, iar Justice Society și Teth Adam ajung să lupte împreună după ce Amon, fiul Adriannei, este luat ostatic de către Ishmael și dus într-un loc. Pentru a-l găsi pe Amon cât mai repede, Hawkman capturează doi membri Intergang pe care-i interoghează. Justice Society, Adrianna și Teth-Adam pleacă să-l salveze pe Amon. În drumul spre Intergang, Dr. Fate este sincer cu Hawkman și îi spune despre o premoniție a morții.

 

Sursa: hollywoodreporter.com

Ishmael cere, în schimbul băiatului, Coroana lui Sabbac, pe care Adrianna i-o dă, numai din dorința de a-și salva copilul. Pentru Ishmael, coroana era importantă, deoarece acesta este urmașul regelui Anh-Kot și își dorea cu orice preț tronul. Tipic unui ticălos, Ishmael, nu se ține de cuvânt și un glonț zboară către Amon. Moment în care Teth-Adam intervine pentru a-l salva. Puterea lui devine iar de necontrolat, omorându-i pe cei din Intergang și pe Ishmael, dar Adrianna și Amon sunt salvați.

Aici poți vedea care este articolul nostru cu numărul 500

 

Aproape sfârșitul

Toți cred că răul, Ishmael, a fost îndepărtat. Adam renunță la puterile lui, zicând de bunăvoie numele vrăjitorului, lăsându-se capturat de Justice Society și dus în închisoarea subacvatică a lui Waller. Cu toate acestea, premoniția lui Kent nu se schimbă.

Acesta este momentul când zicala spusă de Ishmael înainte să moară devine relevantă: „Singura cale spre viață este prin moarte.” Ishmael o spune dinadins invers: „Singura cale spre moarte este prin viață” și se reîntoarce ca Sabbac, dezlănțuind iadul în Kahndaq. 

 

Lumea nu are nevoie de un supererou, are nevoie de un protector.”

 

Supereroii sunt forțați să lupte cu o forță astronomic de puternică, iar singurul care ar putea să-l oprească pe Sabbac este Adam. Dr. Fate are deja un plan. Retrezit de acesta, Adam și Justice Society luptă împreună pentru a-l opri pe Ishmael – devenit acum Sabbac. Din nefericire, Dr. Fate a trebuit să se sacrifice și moare pentru ca Hawkman să rămână în continuare în Justice Society

 

Sursa: sea.ign.com

În final, Adam și cei trei supereroi ai Ligii reușesc să îl lichideze pe Sabbac. „Lumea nu are nevoie de un supererou, are nevoie de un protector.” – acestea fiind zise, Adam și Justice Society decid de comun acord ca Adam să rămână protectorul Kahndaq.

O conversație-surpriză are loc la finalul filmului, când Amanda Waller îl avertizează pe Teth-Adam (denumit acum Black Adam) despre forțele gata să-l oprească dacă ceva se schimbă în înțelegerea lor, moment în care Superman (Henry Cavill) își face apariția.

Filmul lasă publicul cu sufletul la gură, întrebându-se cum vor evolua lucrurile și dacă  urmează ca ierarhia puterii să se schimbe. Rămâne de văzut, deoarece se așteaptă cu interes continuarea. Acțiunea abia acum începe.


O cronică realizată de Oana Gabriela Rădulescu

Editare: Sorina Sfreja-Nemeș

Corectură: Iulia Dromereschi

Layout: Georgiana Cilian

1