Festivalul Posada Rock 2022 - The Exploited
Posada Rock 2022. FOTO: Teo Moscu

Posada Rock 2022 – începutul sfârșitului și gala laureaților

Din 1986, festivalul Posada Rock are loc anual la Câmpulung Muscel. Numărul de oameni care vin să trăiască atmosfera aparte crește progresiv. Se bucură și de o porție de mici buni și văd atât trupe underground, cât și mai cunoscute, de pe scena diversă și mereu în evoluție a rockului românesc și internațional.


Festivalul Posada Rock 2022 a ajuns la final, din păcate. În a treia și ultima zi a acestui festival minunat, am stat încremeniți de emoții pe teren, în fața scenei, întrebându-ne cine va câștiga fiecare premiu și, cel mai important: cine va fi marele câștigător?

 

Festivalul Posada Rock 2022 - Gala Laureaților
Posada Rock 2022. FOTO: Teo Moscu

După multe momente în care jurații și organizatorii concursului ne-au ținut în suspans, am aflat următoarele nume:

Premiul Underground Music DOOMSDAY ASTRONAUT

Premiul Zaharia Rădulică ZGRIPSORUM

Premiul III → UNITY OF OPPOSITES

Premiul II → MORS SILENS

Premiul I → TAKING BACK AUGUST

MARELE PREMIU → DOOMSDAY ASTRONAUT

 

Doomsday Astronaut - Posada Rock 2022
Doomsday Astronaut la Posada Rock 2022. FOTO: Teo Moscu

După acordarea premiilor, am sărbătorit alături de trupele câștigătoare, dând din cap pe piesele lor. După ce au terminat, ne-am distrat și mai mult când au venit pe scenă ultimele trupe din line-up-ul festivalului: Recycle Bin, The Toy Dolls și The Exploited. Să știți că mi-a plăcut mult la The Toy Dolls!

 

Festivalul Posada Rock 2022 - The Exploited (2)
Posada Rock 2022 – The Exploited. FOTO: Teo Moscu

 


Citește și Posada Rock – Despre câțiva oameni din spatele „ringului de dans” al rockerilor


Momente memorabile de la festivalul Posada Rock 2022

1. Mosh pit-ul pe piesa „Straja”, de la Bucovina → Teodora mi-a explicat că această piesă este cea mai folosită pentru mosh pit de obicei, la fiecare festival de muzică rock. Bineînțeles, n-a putut să lipsească nici de la Posada Rock 2022!

 

posada rock
Mosh pit Bucovina. FOTO: Teo Moscu

2. Jocul de cărți din timpul pauzei → în timpul unei pauze, Teodora s-a așezat pe bancă și dintr-odată și-a dat seama că în jurul ei s-au așezat două grupuri care au început să joace cărți și au invitat-o pentru câteva ture.

 

posada rock
Joc de cărți la Posada Rock 2022. FOTO: Teo Moscu

3. Descoperirea altor locuri frumoase → Posada Rock m-a făcut să realizez că, deși Câmpulung Muscel este mic, e plin de o frumusețe nemaivăzută. După Posada, am hoinărit puțin și am dat de o cafenea tare simpatică, prin care dansau note de muzică jazz. Vă dau un sneak peek: va apărea în curând un mic articol despre această părticică ruptă din Rai!

4. Catching up with Taking Back August → amintindu-și de noi de anul trecut, ne-au spus cum li s-a părut ediția Posada din acest an. Au fost mult mai încrezători în ei și în viziunea lor asupra muzicii. Taking Back August dorește să revină în curând cu un concept nou, mai spicy.

 


Susține eforturile jurnaliștilor noștri voluntari.Concluzia concluziilor

Jurnalism de festival - Alex și Teo
Alex Bodnar & Teo Moscu, voluntarii noștri, în drum spre Posada Rock 2022. SELFIE by Alex

Ești rocker? 

Nu contează. 

Posada Rock e aici, în Câmpulung Muscel, și te așteaptă și la anul. Sperăm să ne aștepte și pe noi, căci vom fi pregătiți să abordăm trupe, idei și interviuri noi! Rock on și mulțumiri cititorilor de pe platformă. Datorită vouă, continuăm să scriem despre evenimente incredibile precum Posada Rock. Datorită vouă, we rock on as well!

 


Citește aici toate articolele noastre despre Posada Rock 2022.


Material primit de pe teren de la corespondentul nostru:
Alex Bodnar (Sighetu Marmației)

Editare: Sorina Sfreja-Nemeș
Corectură: Iulia Dromereschi
Layout: Iulia Marc
Fotografii: Teodora Moscu

2
Alexandru Bodnar
Mare iubitor de biscuiți, poezie și cărți horror. Uneori scriu poeme în engleză și articole pentru media.hub, sau mă holbez la pereți, sau ascult muzică. Am menționat că mă mai și holbez la pereți?