Ne-am mobilizat, după cum ne este obiceiul în departamentul #carticeala.
Nu-l știți? Ei, cum să nu! Este acel departament care vă oferă recenzii de carte, padleturile de după cluburile de carte online, newsletterul cărticesc, lucruri wow din cărți și interviuri-portret cu autori, ilustratori, autoare, ilustratoare & alți profesioniști și profesioniste din domeniile cărticești – dar și cu oameni și echipe animați și animate de pasiunea comună pentru lectură.

Pentru că s-a decis ca, de astăzi, să fie Ziua Națională a Lecturii, am citit și noi. Câțiva dintre noi, căci suntem (mult) mai mulți. Dar încă avem locuri disponibile în echipă, și ne-a șoptit o vulpică despre un apel care se va deschide la începutul lunii martie. Fiți pe fază. La noi, iată, se citește până și în limbi exotice. Să vă dăm un exemplu:

Desigur că limba engleză, în care citim majoritatea, nu putea să lipsească din cocktailul nostru cărticesc. Să vă servim, deci, pasajul pe care l-a selectat Alex. Îl știți pe Alex. Este unul dintre studenții noștri în practică, de curând convins să se alăture trup și suflet departamentului și ca voluntar. Întrebați-l peste vreo trei luni cum se descurcă. Dacă-i bine. You know.
Distribuiția a fost următoarea
Și-acum haideți să vă explicăm întreaga distribuție. Iar dacă tot am pus cap la cap sesiunea ad-hoc, iar Isabell a editat totul într-o formulă atât de frumoasă, ne-am zis să vă spunem și despre ce citim.
Jules citește un fragment dintr-o traducere proprie: Librăria de investigații magice (Garth Nix), apărută în 2021.
Radu a ales un scurt pasaj din Jocurile Foamei: Sfidarea (Suzanne Collins). Vom vorbi despre întreaga trilogie la prima ediție Distopioteca, un nou club de carte pe care-l lansăm pe 24 februarie. Urmăriți-ne pe Facebook, alăturați-vă grupului cărticesc sau abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu toate.
Denisa, studentă UBB în practică, a ales să citească versuri eminesciene.
Mihaela, voluntara noastră în comunicare și creatoare de nădejde în newsletter & co, ne încântă cu fragment din În amintirea memoriei, de Maria Stepanova.

Așa cum v-am promis, Adelina citește în turcă. Mai precis, Özdemir Asaf: Seni saklayacağım (Te voi ascunde).
Carina a ales o carte care-a stârnit cândva senzație, și încă reverberează. Cu fragmente din ea și-a început și Jules primul podcast despre cărți și traducătorii lor. Am zis „primul” pentru că am înțeles că l-ar pregăti și pe următorul. Să vedem ce-o să iaaasă. Așadar, Visul își alege visătorul (Laini Taylor).
Sorina, recent intrată și ea în #carticeala, dar și reprezentantă a redacției vâlcene în plină formare, citește din Enigma Otiliei, de George Călinescu. Să nu vă mai auzim mârâind cum că nu se citesc clasicii!
Teodora ne încântă cu o versiune în limba spaniolă a nemuritorului Numele trandafirului, roman de Umberto Eco – iar Alin, pe care-l știți drept istoricul nostru în materie de comunitatea ucraineană din Delta Dunării, cu un poem în limba ucraineană citit din Рідна мова 2 клас 1 частина, М. А. Білецька, М.С. Вашуленко (Limba maternă, clasa a II-a, partea I, M. A. Bilețka și M. S. Vașulenko).
Last, but not least, Diana, coordonatoarea departamentului #carticeala, citește din Toate sistemele în alertă (Martha Wells), o carte care i-a plăcut mult și despre care a și scris; publicăm în curând recenzia, fiți pe fază!
Sunteți pregătiți/pregătite?!
.
..
…
Lasă un răspuns