Afișe ale filmelor de la OWR 2022 FOTO Arhivă OWR

Ateliere OWR: ecologie, sol fertil și viitorul nostru

Festivalul One World Romania se concentrează anul acesta pe tema ecologiei, în special pe solul fertil, care este pe cale de dispariție. Așa au ajuns să organizeze o serie de evenimente conexe, interactive și interdisciplinare.

Vor exista două dezbateri, unde în prima se vor discuta aspecte legislative la nivel național și european, legate de conexiunea dintre sol, climă și agricultură, pe 17 mai, la ARCUB, sub numele Sol sustenabil: resurse, soluții, legislație. Pe 20 mai, la Pădurile, biodiversitatea și solurile forestiere, se va vorbi despre conservarea pădurilor și plantările care contribuie la biodiversitate și la un sol sănătos, alături de sfaturi legate de aceste aspecte.

Citește și: F-Sides: „Daughters of the Dust” și povestea cineclubului

Pe urmă, O pastilă pentru anxietate climatică va pune întrebări despre cât de pregătite sunt școlile pentru a vorbi despre criza climatică, dar și despre comportamentul nostru civic. Iar fenomenul de deșertificare care este prezent și în România va fi adus în discuție la Hidrobiografii: sistemul de irigații Sadova – Corabia, pe 18 mai, care va fi conectat la Comunitățile de energie. Cum poate energia verde să schimbe lumea’, pe 19 mai. În ultima dezbatere se va discuta despre avantajele de a deveni prosumator și ce pot face comunitățile energetice astfel încât să trăim viața pe care ne-o dorim.

 

Evenimente OWR 2022

Pe lângă dezbateri, OWR organizează și evenimente practice, formate din ateliere și sesiuni de yoga. Pe 14 mai va fi un atelier de povești vizuale unde se va vorbi despre nutriție, iar pe urmă, de la ora 15, va fi Nutriție, sănătate și sol, prezentare și atelier de dulciuri raw. Pe 21 mai va exista un atelier de olărit, numit Reconectarea la pământ și de la 13.30, în aceeași zi, Cum arată tranziția la agricultura regenerativă?. După, se va ajunge și la întrebarea cum ne putem îmbunătăți relația cu mediul, dar și despre compost la Pași spre echilibru: consum conștient în viața individuală și în comunitate, tot pe 21 mai, de la 15.30 la 17. Vor exista și evenimente verzi în Delta Văcărești, pe 15 mai, unde se va învăța despre recalibrarea trupurilor și simțurilor la natură printr-un atelier de fotografie absurdă & și de mediu, de la 13 la 16, urmat de Silent walking into dancing, de la 16.30 la 18, și încheind ziua cu Biodiversitate în Parcul Natural Văcărești, de la 18.30.

Citește și: The Steadfast Club: Descoperă-ți emoțiile citind!

Fiindcă OWR colaborează cu artiști ce practică sustenabilitatea, vor găzdui un performance video colectiv cu artiști din toată lumea, pe 14 mai, de la 17.30 la 17.40, intitulat E riscant să te arăți că ești viu și aproape casant. Sesiunele de yoga vor avea loc de pe 18 până pe 20 mai, de la ora 18.30 la 19.30, la ARCUB, și pe 21 mai de la 9 la 10.30.

Ateliere OWR 2022

Pe lângă toate aceste evenimente, vor exista și spectacole relevante pentru tematică, în ordinea următoare:

– pe 17 mai, de la ora 19, la Teatrelli, va fi DUȘMĂNIE V.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor, r. Gabriel Sandu, spectacol care explorează cât este adevăr și cât este ficțiune într-un documentar

– pe 18 mai, de la ora 20, la unteatru, Tot ce-i minunat în lume, r. Nicolae C. Tănase, povestea unei fetițe care încearcă să își convingă mama să vadă prin ochii ei, ca pe urmă să descopere cât de minunată este viața într-adevăr.


Comunicat de presă adaptat de Ioana Micu

Revizuit de Radu Eremia & Iulia Dromereschi

VĂ PUTEȚI ÎNSCRIE LA ATELIERELE OWR AICI

2
Ioana Micu
Unul dintre hobby-urile mele este cititul, datorită acestuia am creat contul de bookstagram și am reușit să particip la festivaluri precum FILIT. În general citesc ficțiune, însă încerc să îmi diversific cât mai mult lecturile.