Unity of Opposites - Posada Rock 2022

Unity of Opposites – diferiți, dar uniți în aventura de a explora un nou gen muzical

Din 1986, festivalul Posada Rock are loc anual la Câmpulung Muscel. Numărul de oameni care vin să trăiască atmosfera aparte crește progresiv. Se bucură de o porție de mici buni și văd atât trupe underground, cât și mai cunoscute, de pe scena diversă și mereu în evoluție a rockului românesc și internațional.


A treia trupă pe care Teo a insistat să o abordăm a fost Unity of Opposites, una din participantele la ediția aceasta a festivalului de la Posada. Au câștigat premiul III, datorită faptului că au reușit să iasă în evidență față de celelalte trupe prin stilul lor mai puțin agresiv și mai mult soft, melodic.

Am pregătit întrebările și off we went, dornici să aflăm cât mai multe lucruri legate de inspirație, muzică și ce înseamnă cu adevărat genul rock.

Unde, când și cum?

Unity of Opposites a fost înființată în Arad, în jurul anului 2014, după ce băieții și-au dat seama că doresc să se exploreze mai mult atât pe ei, cât și stilul muzical abordat. Ne-au explicat că pasiunea pentru rock vine de la o vârstă fragedă, fiecare în parte găsindu-și un instrument preferat la care să cânte, în ciuda faptului că nu aveau un profesor care să-i ghideze. 

 

Unity of Opposites - Posada Rock (2)
Unity of Opposites la Posada Rock 2022. FOTO: Teo Moscu

De ce Unity of Opposites?

Membrii trupei au fost de la bun început extrem de diferiți unii de alții, atât din punct de vedere al viziunii personale, cât și al esteticii. Ei au vrut să devină o unitate de compoziții, o unitate care să exploreze din ce în ce mai mult, inventând, astfel, acest nume creativ. 

Deși au personalități diferite, se inspiră reciproc. Ascultă genuri variate de muzică și explorează zi de zi câte ceva nou. 

 

Unity of Opposites - Posada Rock (3)
Unity of Opposites la Posada Rock 2022. FOTO: Teo Moscu

„Ne place că suntem într-o permanentă căutare” au afirmat ei. Astfel, originalitatea trupei provine chiar de aici, din motivul lor de a fi diferiți, de a descoperi și a încerca ceva nemaivăzut. Ne-au explicat că drumul este complicat, din când în când. Mai există dificultăți în comunicare, dar reușesc să facă ceva care să-i surprindă de fiecare dată. 

 


Vrei mai multe interviuri cu trupe locale? Avem nevoie de energie!Cum li s-a părut la Posada Rock 2022?

Trupa a câștigat un premiu important în cadrul festivalului, și am dorit să știm dacă le-a plăcut aici, în utopia muzicii rock, la Posada Rock. Au fost superîncântați, după răspunsul primit:

„În principiu, suntem aici a doua oară, mai bine pregătiți, mai ales pentru că am câștigat și un premiu. Le mulțumim și celor din organizare, că a fost foarte fain. Noi venim din Arad, de departe, și deși am fost obosiți, am făcut față concursului. Să o țineți tot așa! Este un festival bun și în continuare va fi o amprentă a muzicii rock din România.”

 

Unity of Opposites - Posada Rock 2022
Unity of Opposites la Posada Rock 2022. FOTO: Teo Moscu

 


Citește și Posada Rock 2022: ,,Ringul de dans” al iubitorilor de muzică rock


Alte proiecte abordate

Când nu explorează ceva nou, alături de Unity of Opposites, ei fie se ocupă de job, fie de alte proiecte temporare. Bogdan, unul din membri, cântă alături de încă două trupe: Terra Infernal și Diluvian Collapse

Deși uneori mai au probleme financiare, sau cu timpul, ei nu se dau bătuți și caută în continuare unicul și noul din pulpa zemoasă a muzicii rock. Când i-am întrebat ce ar face într-o lume fără muzică, ne-au spus hotărâți că ei ar fi cei care ar crea-o și ar duce-o mai departe.

Concluzie

Ce concluzie mai doriți? Fugiți și ascultați ceva diferit, din partea unei trupe determinate. Unity of Opposites sunt aici, mai reali și curioși ca niciodată, pregătiți să exploreze și să ne încânte cu noi forme de muzică rock. 

Citește aici toate articolele noastre despre Posada Rock 2022


Material primit de pe teren de la corespondentul nostru:
Alex Bodnar (Sighetu Marmației)

Editare: Sorina Sfreja-Nemeș
Corectură: Iulia Dromereschi
Layout: Iulia Marc
Fotografii: Teodora Moscu

2
Alexandru Bodnar
Mare iubitor de biscuiți, poezie și cărți horror. Uneori scriu poeme în engleză și articole pentru media.hub, sau mă holbez la pereți, sau ascult muzică. Am menționat că mă mai și holbez la pereți?