FOTO Daria Ancuța

Special de Crăciun: Fantoma de la Operă… într-un brad tematic!

Anul trecut, Daria (departamentul #creativ – Teatru) ne încânta cu povestea bradului de Crăciun ticluit împreună cu mătușa ei, un brad demn de orice foaier al unui teatru de… musical! Aici puteți citi cum a fost gândit și puteți vedea cum a ajuns să arate. Anul acesta, iată cum descrie Daria experiența împodobirii noului brad.


Ne-am propus să reluăm ideea de anul trecut și să ne folosim de experiența pe care am acumulat-o între timp ca să facem ceva mult mai fain.

Aceeași echipă – eu și mătușa mea (deși probabil ar trebui să îi menționez și pe ai mei, care au venit cu input-uri creative și ne-au ajutat să alegem cele mai bune ornamente).

Aceeași distanță – România >>> Statele Unite ale Americii, și același etern WhatsApp, pe care am trimis mesaje, idei, sugestii și fotografii.

FOTO Daria Ancuța
Diferența față de anul trecut este că anul ăsta ne-am hotărât să ne focalizăm pe un singur musical și să-l explorăm mult mai atent.

Anul trecut am ales câte un ornament specific pentru fiecare musical, însă anul acesta am decis să avem câte o decorațiune inspirată de fiecare song dintr-un singur musical. Și, cum am văzut aniversarea de 25 de ani a Phantom of the Opera de peste zece ori doar anul ăsta, am decis să ne dedicăm bradul lui. Știam deja pe de rost toate cântecele, așa că ne-a rămas să selectăm câte un detaliu semnificativ din fiecare și să îl tranformăm într-un ornament inedit.

Știam că în vârf se va afla cu siguranță cel mai cunoscut simbol al musicalului, masca Fantomei. Pentru Angel of Music, am ales aripi de înger, iar pentru Wishing You Were Somehow Here Again am creat o piatră de mormânt din lemn care să semene cu cea a lui Gustave Daaé, tatăl protagonistei. Candelabrul (pe care, în musical, Fantoma îl face să se prăbușească peste spațiul destinat spectatorilor, pentru a se răzbuna pe trădarea lui Christine) este construit din două piese separate și a devenit un fel de centru de atracție al bradului.

Măștile de bal sunt inspirate de cel mai colorat număr al musicalului, Masquerade. Iar trandafirul roșu, singurul element care sparge cromatica auriu-negru, este cel pe care Raoul îl aduce pentru Christine atunci când o vizitează pentru prima dată în cabina sa, după spectacol. Apropo de cromatică, este un alt element pe care ne-am hotărât să îl respectăm anul acesta: spre deosebire de anul trecut, când tot bradul era foarte colorat, ne-am gândit că ar fi interesant să păstrăm cromatica specifică musicalului și pentru bradul nostru.

Aș mai adăuga și cele patru scrisori, realizate pe hârtie îngălbenită cu cafea, pe care se află textul celor patru misive trimise de Fantomă noilor manageri ai operei, Carlottei și lui Raoul în timpul song-ului Notes/Prima-Donna.

Voi v-ați decorat bradul tematic? Și, dacă da, cum?


Un material de Daria Ancuța

editat și paginat de Iulia Dromereschi

Sărbători fericite!

3
Daria Ancuța
Ce e viața dacă nu un șir continuu de Butterfly Effects care ți-au purtat pașii până la această (aproape) descriere?