banner boovie

Elevii din Drăgășani la Boovie 2021. „Toată lumina pe care nu o putem vedea”

AIVI media.hub a stat de vorbă cu o parte din echipa Alter E.Go de la Colegiul Național „Gib Mihăescu” din Drăgășani (județul Vâlcea), care a participat anul acesta la Festivalul Boovie,  unde au reușit să câștige locul IV la categoria lor.

Bogdan Dogaru, Ruxi Simoiu, Simon Ispășoiu și Alexandru Ioniță, patru dintre membrii echipei, ne-au povestit cum s-au pregătit și cum au reușit să filmeze trailer-ul pentru Toată lumina pe care nu o putem vedea, de Anthony Doerr, în cadrul Boovie® 2021.

Membrii echipei au aflat despre Festivalul Boovie de la profesoara lor de română, Alina Drăgușin. „Doamna profesoară de română ne-a prezentat proiectul la ore și l-am considerat o provocare care merită încercată, deci am decis să ne înscriem”, a spus Ruxi Simoiu. Bogdan Dogaru a explicat că echipa a fost formată din elevii unei singure clase, iar Simon Ispășoiu a punctat faptul că acești tineri „(…) au ajutat cu recuzita, machiajul și decorul”. „Există o bună comunicare între noi”, a subliniat Ruxi.

Echipa Alter e.go din Drăgășani la Boovie FOTO Arhivă personală
Echipa Alter E.Go din Drăgășani, pentru Boovie FOTO Arhivă personală

Organizarea a mers foarte bine, după cum au explicat intervievații: „Foarte pe repede-înainte. Cred că într-o săptămână am terminat cu scenariul și filmările”, a explicat Alexandra Ioniță. Pe WhatsApp, profesoara și echipa Boovie din Drăgășani au reușit să strângă lucrurile necesare pentru „producția lor”, dar și să găsească locul potrivit. „La început a fost mai greu să găsim un loc, dar după ce am găsit, timp de câteva zile părinții ne-au dus cu mașina”, a precizat Simon.

Fiecare a venit cu idei pe care am încercat să le integrăm cât am putut de bine în scenariul pe care l-am alcătuit. Singura problemă a fost că trebuia să respectăm o structură fixă pentru trailer și de aceea unele idei poate nu și-au găsit locul.

Ruxi Simoiu

Cu idei au venit toți, iar participanții au fost mulțumiți de cartea pe care au interpretat-o, deși, după cum ne-a spus Bogdan, regretă că nu au putut include mai multe scene din aceasta. „Cartea a fost foarte interesantă pentru că avea un subiect care pasionează mulți tineri din zilele noastre: războiul. Mie, una, mi-a plăcut foarte mult. Odată ce intrai în acțiune, a fost foarte ușor de citit și am terminat-o repede”, a punctat Ruxi, în timp ce Alexandra Ioniță consideră că povestea personajului principal cel mai probabil i-a uimit pe toți.

Bineînțeles că au apărut și unele dificultăți cauzate mai ales de lipsa experienței, însă a mai fost și factorul legat de locul pentru filmare. „Înainte să ajungem la casa unde am filmat, grija noastră cea mai mare era cum vom filma toate scenele, deoarece nu aveam toate cele necesare, dar am avut norocul să găsim la proprietarul casei unde am filmat toate obiectele și cadrele de care aveam nevoie”, ne-a povestit Simon. Cu adaptarea textului nu au fost probleme, mai ales că au fost sprijiți de profesoara lor în ajustarea replicilor, astfel încât să fie cursive.

Echipa Alter e.go din Drăgășani la Boovie FOTO Arhivă personală
Echipa Alter E.Go din Drăgășani pentru Boovie FOTO Arhivă personală

Membrilor echipei nu li s-a părut greu să joace rolurile, deși uneori s-au confruntat cu diverse probleme, de la aspecte legate de filmat și editat până la menținerea în formă, deși afară era foarte cald, iar unii era îmbrăcați în haine groase.

Nu mă așteptam să luăm vreun premiu, chiar dacă am depus atâta efort. Ne gândeam că o să fie prea multe trailere reușite, față de al nostru.

Alexandra Ioniță

Rolurile au fost împărțite în funcție de personalitatea fiecăruia, astfel încât să se potrivească la interpretare cu personajele din carte.  „Personalitatea și temperamentul au fost primele criterii, pentru că, în momentul în care interpretezi un rol, nu ai nevoie doar de talent actoricesc, ci trebuie să oferi o parte din tine personajului, să te regăsești într-o oarecare măsură cu acesta”, a precizat Ruxi.

Toți participanții vor să repete experiența și la ediția din 2022 a festivalului, planul lor fiind să evolueze, astfel încât trailer-ul să se claseze cât mai sus cu putință.


 

 

Documentare și text: Andreea Predescu (redacția #valcea)

Editare: Radu Eremia Corectură: Iulia Dromereschi

3
Andreea Predescu
Andreea vrea să facă cunoscute poveștile din jurul ei.