om purtand o povara pe cap pe un profil acvatic
AFIȘ OWR 2022

One World Romania (16 mai)

One World Romania a început de vineri, 13 mai, cu o nouă directoare artistică, o echipă de selecționeri devotată și o temă de interes – după obicei. Cel mai cunoscut festival de documentare din România, care înalță angajamentul civic și responsabilitatea față de mediu la cote superioare, a revenit în București.

Iată programul zilei de astăzi, 16 mai, pentru proiecțiile cu public. Vă reamintim că va exista și o versiune online a festivalului, de urmărit de îndată ce se încheie aceasta. Aici puteți consulta și programul integral al ediției offline.

program owr 16 mai albastru
De pe pagina festivalului

Pentru Green Report, directoarea artistică a festivalului, Monica Stan, a declarat că ecologia era o temă necesară. Neabordată anterior în ediții ale festivalului, a prilejuit includerea în program nu doar a filmelor, ci și a performance-urilor. Nici discuțiile nu lipsesc. Monica Stan a și recomandat câteva filme spre vizionare, printre care „Tată” sau „Copii în ceață”, amândouă aflate în competiție. De altfel, puteți citi interviul integral aici. Green Report este partener al acestei ediții aniversare, cu numărul 15.

2