Sursă: Om cu Om

Om cu Om | Despre om și raportarea sa la propriul corp, sexualitate și relații

Platforma Om cu Om este o inițiativă a Asociației Tam-Tam, asociație fondată în 2007 cu scopul de a sprijini teatrul independent din București prin proiecte de spectacole și cursuri pe subiecte relevante întregii societăți.

Cea mai nouă platformă de proiecte culturale și sociale, Om cu Om, dă startul unui program de educație prin teatru. Peste 700 de spectatori sunt așteptați la 10 reprezentanții ale unui spectacol de comedie, ghidat psihologic, la UNTEATRU, în București, strada Sfinții Apostoli, nr. 44.

Premiera va avea loc pe 21 septembrie, toamna aceasta fiind programate alte nouă reprezentații.


Sexualitatea, corpul și relațiile sunt subiectele pe care programul își propune să le aducă în atenția publicului, folosind ca instrumente principale teatrul și umorul, pentru a schimba perspectiva asupra tabuurilor care le însoțesc.

Proiectul debutează chiar înainte de a fi pus pe scenă în fața spectatorilor, odată cu participarea actorilor la programul „Cum le vorbim copiilor despre sexualitate, corp și relații?”, susținut de psihoterapeuta Cristina Dinu-Popa, în luna august. Inspirați de cele discutate cu Cristina, actorii vor crea scene prin instrumentele teatrului de improvizație. Apoi, cu ajutorul regizoarei Mihaela Sîrbu, ei vor selecta cele mai bune propuneri și le vor fixa într-o comedie ce îmbină umorul cu respectul pentru aceste subiecte atât de importante pentru bunăstarea tuturor.

 

Sursă: Om cu Om

 

Spectatorii vor contribui în timpul spectacolului cu anumite cuvinte și decizii, anonim, printr-o aplicație de smartphone. La finalul fiecăreia din cele zece reprezentații va avea loc și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu actorii. Toată experiența echipei artistice și a spectatorilor va fi rezumată într-un jurnal video difuzat pe YouTube, canalul Om cu Om.

Mai mult decât atât, programul își dorește să extindă ideile sănătoase despre corp, sexualitate și relații și în afara scenei, prin intermediul campaniilor online care vor avea loc pe canalele de social media. Astfel, se urmărește deschiderea unor discuții empatice în mediul online, fără să fie declanșate rușinea sau umorul ofensiv la adresa celor care se alătură conversațiilor.

Monica Anastase, managerul de proiect, este fondatoarea !MPRO – Festivalul Național de Improvizație și co-fondatoare a Academiei de Improvizație. Are experiență în producția de teatru și în programe educaționale. Prin intermediul programelor pe care le desfășoară, își dorește să sprijine cât mai mulți adulți în dobândirea și asimilarea unor noțiuni sănătoase despre corp, sexualitate și relații, atât pentru ei cât și pentru copiii lor. Spectacolul va fi pus în scenă sub îndrumarea regizoarei Mihaela Sîrbu, iar actorii implicați în proiect sunt Doina Antohi, Dan Murzea, Cătălin Coșarcă și Andreea Mateiu.

Întreaga activitate are parte de supervizarea psihologică a psihoterapeutei Cristina Dinu-Popa. Cu o experiență de 15 ani, Cristina îi însoțește pe adulți și copii în călătoria lor spre sine, printr-o relație autentică și de acceptare. Lucrează din 2007 în consiliere și în psihoterapia experiențială a unificării, centrată pe adult, cuplu, copil, familie.

 

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB, în cadrul Programului București acasă 2023.


Un comunicat adaptat pentru WordPress de Alexandru Bodnar

1
Alexandru Bodnar
Mare iubitor de biscuiți, poezie și cărți horror. Uneori scriu poeme în engleză și articole pentru media.hub, sau mă holbez la pereți, sau ascult muzică. Am menționat că mă mai și holbez la pereți?