FOTO Iulia Dromereschi. Ramă de Ioana Stănișor

GREENiH 2024: Ateliere despre sustenabilitate în Hunedoara

Green Renewable Energy – Education & Novelty: GREEN in Hunedoara (GREENiH) este un proiect gândit de voluntarii AIVI și menit să ofere tinerilor dintr-o comunitate cu trecut minier un program interdisciplinar care să-i învețe concepte de sustenabilitate.

Vrem să ajutăm la conștientizarea impactului negativ al combustibililor fosili asupra mediului. Ne dorim să le prezentăm tinerilor alternative sustenabile, oferindu-le suport teoretic și îndrumare practică în descoperirea soluțiilor prietenoase cu mediul.


Până acum am organizat ateliere față în față la Deva, în cadrul școlii de toamnă (septembrie 2023), dar și online, atât în 2023, cât și în 2024. Aceste ateliere au fost înregistrate și sunt disponibile la cerere pentru cei interesați, alături de newsletterele și ziarul proiectului. În cadrul atelierelor, mentorii pe care i-am avut alături au discutat despre surse de energie alternativă, poluare, arhitectură sustenabilă sau urban gardening.

FOTO Iulia Dromereschi. Ramă de Ioana Stănișor

Imaginea de mai sus este din timpul atelierului de construire a unei machete de reactor nuclear, susținut de Alexandru Mereuță. Pe atunci, Alex avea 16 ani, ceea ce-l transformă într-unul dintre cei mai tineri mentori din atelierele noastre. Pentru o vreme, a făcut parte și din departamentul nostru de #science, scriind printre altele despre Bucharest Science Festival 2023.

Ce facem mai departe?

Următorul pas al proiectului presupune ateliere față în față, care se vor întâmpla în acest weekend. Întâlnirile se vor desfășura pe 23 și 24 martie, principalele subiecte de discuție fiind grădinăritul urban și arhitectura sustenabilă.

Sâmbătă suntem găzduiți cu amabilitate de Biblioteca Municipală Hunedoara. Partenerii noștri logistici ne-au pus la dispoziție o sală cu proiector & confort, care poate acomoda toți curioșii de peste 12 ani care ar dori să afle mai multe despre grădinăritul urban și locuirea sustenabilă.

Duminică ne întâlnim în fața cafenelei Send Caffe și luăm orașul la pas împreună, pentru a crea o hartă a lucrurilor care pot deveni mai sustenabile.

Aici este linkul spre formularul de înscriere

Banner cu logo original proiect de ANA-MARIA STRAUA

 

Dacă vrei să vezi cum a fost la un atelier despre locuirea sustenabilă în anii anterior, dă clic pe linkul de mai jos și urmărește aftermovie-ul unei sesiuni de învățare de la Roești (jud. Vâlcea). Sesiunea a făcut parte din Săptămâna Națională a Voluntariatului în mai 2022. Aftermovie realizat de Ioana Stănișor.

 

 

1