Afiș pentru campania „Artiști pentru artiști”.
FOTO de UNITER

Marin Sorescu-„Setea muntelui de sare” | eveniment în cadrul campaniei naționale „Artiștii pentru artiști”

Ediția aniversară a Campaniei Naționale „Artiștii pentru Artiști” atrage sub cupola sa artiști dedicați și proiecte inedite, în organizarea cărora membrii UNITER sunt parteneri. Aceasta va fi ediția cu numărul 20 și va avea loc în perioada 20 martie – 20 aprilie 2024.


Vă prezentăm un nou proiect din Campania umanitară organizată de UNITER: un spectacol-eveniment construit cu migală și devotament de doamna Mariana Cămărășan, regizoarea care a reușit să aducă ÎMPREUNĂ artiști din teatre și orașe diferite pe scena Teatrului Național din București. Este vorba de MARIN SORESCU. SETEA MUNTELUI DE SARE, un triptic al speranței, încrederii și solidarității ce reunește pentru prima dată cele trei piese ale trilogiei soresciene, producții a trei teatre din România și Republica Moldova.

Lista spectacolelor

În primul rând, avem Iona cu Lari Giorgescu, direcția de scenă Victor Ioan Frunză. Este o producție a Teatrului Dramaturgilor Români din București.

Mai apoi, avem Matca cu Antonia Barancea în rolul principal, alături de Galina Lazarenco, Anatol Burlacu, Ion Munteanu, Alexandru Dicusar și Nicoleta Zghibarță, un spectacol de Mariana Cămărășan. Este vorba despre o producție Teatrul Fără Nume din Chișinău – Republica Moldova (în parteneriat cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău).

Ultimul, dar nu cel din urmă, va fi spectacolul Paracliserul cu Claudiu Bleonț, adaptare după producția Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca.

 

Afiș pentru spectacolul „Setea muntelui de sare”.
FOTO de UNITER

 

Evenimentul de excepție – prezentat de actorul Marius Bodochi, directorul artistic al Teatrului Național București – va avea loc în data de 27 martie, începând cu ora 17.00, la Sala Atelier a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București. Se celebrează, cu această ocazie, Ziua Mondială a Teatrului și Ziua Unirii Basarabiei cu România. Se celebrează, mai ales, 88 de ani de la nașterea scriitorului Marin Sorescu.

Se anunță un adevărat maraton în amintirea unuia dintre cei mai fanteziști și autentici scriitori români.

Producătorul evenimentului este UNITER, în parteneriat cu Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București și Fundația „Marin Sorescu”.

 

Biletele s-au pus în vânzare aici și puteți obține mai multe detalii aici. Încasările urmează să fie direcţionate către același Fond de Solidaritate Teatrală (RO14BRDE445SV17256174450).


CAMPANIA NAŢIONALĂ

ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI

Afiș pentru campania „Artiști pentru artiști”.
FOTO de UNITER

Cumpără bilete la spectacolele din cadrul Campaniei.

Artiştii au nevoie de susţinerea ta!


Comunicat adaptat de Alexandra Șteți

Corectură de Iulia Dromereschi

1
Alexandra Șteți
Doctorandă în Filosofie, cu un interes sporit pentru jocuri video, cărți de toate felurile și arte plastice. Ador să învăț lucruri noi, să experimentez atât fizic, cât și virtual, și sper să pot scrie despre multe lucruri și să ajut mulți oameni.