Castelul Crăiței poster oficial
Sursă foto: www.augustfilm.ro

„Castelul Crăiței” | Proiecții speciale în țară, în prezența echipei

Descris drept „Un film blând, cald, limpede și dureros, care povestește pentru o mână de oameni sunete ale naturii și text, despre o altă lume”, Castelul Crăiței, al treilea lungmetraj regizat de Liviu Mărghidan, se apropie de lansarea în cinema, pe 24 noiembrie, distribuit de August Film.

Acest moment va fi precedat de o serie de proiecții speciale, în câteva orașe din țară, în prezența echipei.


Astfel, publicul se va putea întâlni și povesti cu echipa filmului la Cluj (21 noiembrie, 20:00, Cinema Arta, Q&A cu Ruxandra Flonta, Dragoș Olaru, Adela Mărghidan), Craiova (22 noiembrie, 19:15, Cinema Inspire VIP Electroputere), Iași (23 noiembrie, 19:00, Cinema City, Q&A cu Liviu Mărghidan și Ruxandra Flonta) și București (24 noiembrie, 21:00, Cinema Muzeul Țăranului Român) și Brașov (26 noiembrie, 19:00, Cinema City AFI, Q&A cu Dragoș Olaru).

Proiecția din București va prilejui întâlnirea cinefililor cu regizorul Liviu Mărghidan, producătoarea Ruxandra Flonta, actorii Judith State, Dragoș Olaru, Radu și Adela Mărghidan, alpinistul și exploratorul David Neacșu, editorul Tudor D. Popescu și directorul de imagine Mircea Valentin.

 

Castelul Crăiței poster oficial
Sursă foto: www.augustfilm.ro

 

Cinemaul creează legături puternice între oameni. Când ești între cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, e imposibil să nu apară în discuție un film. Pe ăla l-ai văzut? E foarte mișto! Îmi imaginez că asta se va întâmpla și cu Castelul Crăiței. Va apărea în dialoguri care să întărească prietenii sau care să creeze prietenii. Pentru că este un film care reglează frecvența emoțiilor, care unește. Și care merită încă un pahar de vin bun”, a declarat actorul Dragoș Olaru

Despre Castelul Crăiței

Filmat în peisajele spectaculoase ale Pietrei Craiului, spune povestea a doi fraţi care locuiesc în ţări diferite după divorţul părinţilor. Aceștia se reunesc cu ocazia excursiei anuale la munte. Vacanța şi planurile tuturor se modifică în momentul în care copiii dispar într-o expediţie clandestină către un refugiu montan. 

 


Trailer oficial


Castelul Crăiței foto din film
Sursă foto: www.augustfilm.ro

 

Traseele montane surprinse sunt autentice, în timpul filmărilor fiind antamat și ajutorul Salvamontului. Procesul de filmare a fost complex, și nu s-a folosit nicio dublură. Actorii au făcut antrenament special de escaladă înainte de filmări și toate secvențele care au implicat acest efort au fost realizate exclusiv de ei.

 

A fost o libertate asumată care, trăită în contextul în care a avut loc filmarea – vara lui 2020 – s-a simțit ca un act de rebeliune de care aveam nevoie. După foarte multe zile de izolare totală, într-un București arid, a urmat o lună de filmare în imensitatea, liniștea, răcoarea și natura vastă a Pietrei Craiului. A fost un moment pentru care voi fi mereu recunoscătoare, iar oamenii pe care i-am cunoscut și alături de care am lucrat, am urcat pe creste, am mâncat pe stânci și am dormit în refugii vor rămâne mereu vii în această amintire”, a spus și actrița Judith State.

 

Castelul Crăiței a avut premiera națională în vară, la Transilvania International Film Festival (TIFF). A fost prezent și în selecțiile oficiale ale Alpin Fest (unde a primit și Premiul Publicului), Anonimul și Bucharest International Film Festival (BIFF). Din 24 noiembrie va fi disponibil cinefililor și iubitorilor de munte în cinematografele din țară.

 

Castelul Crăiței foto din film
Sursă foto: www.augustfilm.ro

Producție și parteneri

Castelul Crăiței este produs de Scharf Film Production, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Televiziunii Române. 

Finanțatori: Sarantis – House of Media, Asevi, Zizin și Kandia Dulce 

Cu sprijinul: DACIN SARA, UCIN

Distribuit de: August Film

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Radio România Cultural, Adevărul, Global Info, Observator Cultural, Films in Frame, Zile și Nopți, Cinemap, IQAds, AGERPRES, Ziarul Metropolis, CineFan, MovieNews, LiterNet, AaRC, HAPP.ro, Metropotam, MunteanuRecomandă, Cinefilia, #DeMilioane, SuntPărinte.ro 


Comunicat adaptat pentru WordPress de Briana Lupea

1
Briana Lupea
Sunt Briana, mare iubitoare de cărți, muzică, dans și animale. Scriu articole petru AIVI și, în secret, poezii. V-am spus că îmi place absolut fiecare lucru pe care îl fac pentru AIVI?