cover general târgul a doua șansă
Grafică realizată în Canva de Iulia Dromereschi

Târgul „A doua șansă – Reciclează, Refolosește, Redu”

Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune are plăcerea de a vă invita să luați parte la un eveniment special: Târgul „A doua șansă – Reciclează, Refolosește, Redu” .Se va desfășura pe 18 noiembrie, între orele 10:00 și 18:00, la Hidden – The Social Space (Doamna Chiajna 26, București).


cover general târgul a doua șansă
Grafică realizată în Canva de Iulia Dromereschi

Eveniment unic, pentru cei care iubesc cărțile și produsele handmade, cu impact social și sustenabil

Pasiunea pentru cultura scrisă și talentul local în artă și artizanat își dau întâlnire în cadrul târgului „A doua șansă – Reciclează, Refolosește, Redu”, sâmbătă, pe 18 noiembrie. Câțiva colecționari de carte vor pune la dispoziţia publicului volume second-hand (beletristică, non-ficțiune etc.), oferind tuturor șansa de a găsi cărți bine păstrate, care vor satisface toate gusturile (și bugetele). De asemenea, un număr de artiști locali vor expune și vinde produse handmade originale, de la bijuterii la obiecte de design interior, fiecare cu o poveste unică.

În plus, publicul va avea oportunitatea de a lua parte și la patru ateliere interactive:

Atelier de decorațiuni de Crăciun din materiale reciclate cu Andreea Cristea (10:30 – 12.00)

 

bradut verde din dopuri de pluta cu funda rosie
FOTO Andreea Cristea

 

Cum să faci chiar tu un brăduț din dopuri de plută

Cei care sunt constant angajați în proiecte sustenabile și se străduiesc să recicleze cât mai mult vor avea ocazia să își exprime creativitatea într-un mod responsabil. Sub îndrumarea artistei Andreea Cristea, participanţii vor învăța să transforme obiecte din viața de zi cu zi în decorațiuni unice de Crăciun, dându-le astfel o nouă viață și un nou sens.

Atelier de scriere creativă „Reinventăm personaje celebre” cu Andreea Sterea și Cezarina Anghilac (13:00 – 14:30)

Toată lumea este invitată la un exercițiu de imaginație, în care personaje literare cunoscute călătoresc în timp și spațiu pentru a prinde viață în noi universuri, sub îndrumarea editoarei Andreea Sterea și a scriitoarei Cezarina Anghilac. Atelierul este menit să provoace creativitatea și să extindă orizonturile scriitoricești ale tuturor participanților.

Despre Andreea Sterea

Despre Cezarina Anghilac

FOTO Ana Maria Straua

Atelier de colaj din resturi (15:00 – 16:00)

Atelierul de colaj din resturi de reviste, ziare, pliante și alte hârtii care zac nefolosite prin casă este menit să dezvolte curiozitatea de a explora o nouă direcție artistică. Vom realiza împreună colaje pe coli A4 sau A3, mai subțiri și mai groase, după dorință, folosind materiale pe care le aduceți cu voi sau vi le pune la dispoziție formatoarea.

Atelier de ilustrație (16:00 – 17.30)

Monica Neagu ne propune un atelier de ilustrație în stilul celor care dau viață cărților pentru copii, însă cu un twist surprinzător. Împreună cu artista, aveți opțiunea de a crea un personaj bazat chiar pe voi, însă potrivit pentru încadrarea într-o poveste fantastică, sau de a vă imagina un personaj care protejează mediul înconjurător și promovează sustenabilitatea.

 

schita cu o fetita care sta pe o buturuga
Ilustrație originală de Monica Neagu

 

FORMULAR DE ÎNSCRIERE LA ATELIER/E

 

În loc de concluzie

Vă promitem o zi memorabilă, cu activități captivante și șansa de a achiziționa obiecte cu adevărat speciale, în timp ce contribuiți la o cauză nobilă. Expozanții și artiștii păstrează tot ce dobândesc, însă contribuie printr-o donație anterioară la viitoarele proiecte ale asociației noastre – inclusiv la cele cu focus pe sustenabilitate. Târgul reprezintă un spațiu de întâlnire și inspirație, un punct de confluență pentru comunitatea iubitorilor de cultură și artă.

Regăsiți formularele de înscriere ca expozant/ă/x mai jos:

 

Cărți second-hand

Produse handmade

 

Nu pierdeți această ocazie de a sprijini sustenabilitatea și caritatea, în timp ce vă bucurați de o experiență unică în inima Bucureștiului. Haideți să dăm împreună o nouă viață cărţilor și produselor handmade și să împărtășim poveștile care ne unesc.

Vă așteptăm să fiți parte din magia acestui târg, unde fiecare obiect sprijină un viitor mai luminos!


Comunicat redactat de Andreea Sterea și Iulia Dromereschi

1