Arhivă FOTO Șerban Mark Pop

Super10. Miriam Dragomir: „Pentru mine, Super este un spațiu sigur”

Am avut ocazia să discut cu Miriam Dragomir, una dintre selecționerii de filme din acest an de la festivalul Super, despre cum a decurs munca ei la această ediție și ce înseamnă pentru ea acest proiect.

O cunosc pe Miriam de ceva timp deja și mereu am văzut-o încântată de festival, dar și foarte dedicată acestuia. Este a treia ediție la care participă, dar prima la care este selecționeră. În anii precedenți a fost voluntară. 

Mă foarte bucur că sunt aici, cu foarte mulți cunoscuți și prieteni dragi. Anul acesta sunt selecționeră. Fac parte din programul „0 la purtare”, care este un proiect de șase luni de training pe curatoriat de filme și gândire critică.

Cum a decurs această jumătate de an?

Ne-am uitat la foarte multe filme. Trainerii noștri ne-au ajutat să ne dezvoltăm simțul critic. Ne-au învățat să ne deschidem, chiar dacă sună dubios, un al treilea ochi spre cinematografie. Am început să vedem filmele total diferit.

 

miriam dragomir impreuna cu trainerii si selectionerii 0 la purtare
Arhivă FOTO Șerban Mark Pop

Persoanele din fotografie, de la stânga la dreapta: Flavia Dima (trainer), Ana Radu (selecționeră), Cristian Doandeș (selecționer), Șerban Mark Pop (selecționer), Ecaterina Popescu (selecționeră), Dragoș Apetri (trainer), Cristina Haneș (trainer). În mijloc: Miriam Dragomir (selecționeră), jos: Beatrice Baciu (selecționeră). 

Cum este să vezi rezultatul muncii din ultimele luni? 

Trebuie să recunosc că este diferit să vezi filmele pe un ecran mare. Noi, în timpul selecției, le-am văzut pe ecrane mici, de calculator sau de telefon. Totuși, se simte foarte bine să îți vezi rodul muncii înflorind și mă bucur că sunt multe persoane pasionate de acest lucru. Festivalul continuă datorită lor.

 

FOTO Facebook Super

Un spațiu sigur

Cum este comunitatea Super pentru tine?

Atmosfera este foarte primitoare. Super este pentru mine un spațiu sigur. De când am venit, mă simt acceptată printre acești oameni, despre care știu că sunt pe aceeași lungime de undă cu mine. Nu gândim neapărat la fel, dar ne putem compara ideile despre filme și despre lume, în general, într-un context foarte prietenos.

Cum se simte pentru tine să faci parte din acest festival?

Aici nu îmi este frică să vorbesc despre opiniile mele, de față cu oamenii de la Super. Majoritatea sunt și de vârsta mea, având și interese comune legate de artă și, în mod special, de film. Se simte, pur și simplu, foarte special pentru mine.

A fost o plăcere să o aud pe Miriam vorbind despre activitatea ei în cadrul Super. Mereu este o bucurie pentru mine când oamenii găsesc o comunitate care îi ajută și în care se simt bine cu ei înșiși!

 

FOTO Facebook Super

Ștefan a mai scris câteva articole despre ediția de anul acesta a festivalului, pe care le puteți găsi aici.


Un articol scris de Ștefan Paraschiv (17 ani, colaborator din București)

Editat de Sorina Sfreja-Nemeș

Corectat de Iulia Dromereschi

Layout de Teodora Dumitroaea

2
Ștefan Paraschiv
Sunt Ștefan, am 17 ani și sunt în clasa a XI-a în Colegiul Național Bilingv George Coșbuc. Orice tip de artă îmi aduce bucurie.