ART200, Ediția a treia – Pregătiri pentru atelierul de proză queer!

Între 19 și 25 septembrie, la București, va avea loc a treia ediție a Festivalului Internațional de Film Queer ART200. La fel ca la edițiile precedente, în cadrul festivalului se va desfășura și un atelier de proză queer, sub îndrumarea trainerelor Laura Sandu și Carolina Vozian.


Atelierul oferă un spațiu cald și sigur pentru zece persoane queer din țară, pentru a-și cultiva perspectiva asupra prozei queer. Se va vorbi despre literatură și despre valențele sale emancipatoare. Se vor schimba idei, experiențe și fragmente scrise pe parcursul evenimentului. Iar în final roadele participanților sunt aduse în prim-plan, prin desfășurarea unei lecturi de proză queer.

 

Call-ul se adresează tuturor persoanelor din comunitatea LGBTQIA+, din întreaga țară. Singura restricție este cea de vârstă: trebuie să ai cel puțin 18 ani ca să participi. Nu trebuie să ai antecedente cu scrisul: entuziasmul de a citi și de a scrie sunt suficiente.

Cazarea și transportul sunt asigurate, așa că vă încurajăm să candidați pe toate și toți dintre voi, fie că sunteți sau nu din București.


 

Termenul limită de înscriere este 25 august 2022, ora 23:59, iar înscrierile se pot face folosind acest formular.  

Cu aproximativ zece zile înainte de începerea atelierului, va fi anunțată selecția de participantx prin mail și pe canalele de socializare, așa că vă încurajăm să îi urmăriți aici: Site-ul oficial ART200, Facebook, Instagram.

 

Parteneri: Ambasada Suediei; Forumul Cultural Austriac; British Council; Centrul Ceh București; Goethe-Institut; Asociația Accept; Asociația Culturală Replika; Asociația Easyeco; Centrul Național al Dansului; Editura Hecate; Identity.Education; Mad Pride România; MozaiQ; GENDERDOC-M; Rise Out; Dispozitiv Books; Festivalul Super.

Parteneri media: All About Romanian Cinema; Asociatia Quantic; Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR) – Films in Frame; Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune – AIVI; CUTRA; Decât o Revistă; Film Menu; Perspektiva; Radio România Cultural; VICE România; Zile și nopți; Revista Arta, Revista Echinox, Șangri-La Artistic Ground.

ART200 este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

1
Diana Hîncu
Sarcasmul și ironia îmi sunt cele mai bune arme... deși uneori sunt însoțite de mult prea multe glume proaste și momente „stânjenante”.