Sărbătorește dragostea cu Nemira!

Februarie este luna iubirii, iar Editura Nemira îți aduce cadoul perfect pentru tine și jumătatea ta!


Nemira îți oferă 1+1 la cărți pereche pentru #noi

Oferta este valabilă pentru o selecție de titluri semnalizate prin bulina „1+1”, în perioada 9 februarie (ora 11:00) – 24 februarie (ora 23:59) 2024, în limita stocului disponibil. Nu se cumulează cu alte oferte sau cu alte coduri cadou de reducere. Dacă alegi două cărți aflate în campanie și semnalizate prin bulina „1+1’’, cea cu prețul cel mai mic este din partea editurii.

 

Iată câteva titluri de care te poți bucura la Nemira

Sora Mariei Antoaneta de Diana Giovinazzo

O poveste luxuriantă despre putere, familie și intrigi la curtea regală!

Maria Carolina Charlotte este a zecea fiică și unul dintre cei șaisprezece copii ai împărătesei Maria Tereza a Austriei. Poziția ei ca arhiducesă de Habsburg o va forța inevitabil să‑și părăsească țara, familia și sora iubită. După sărbătorirea unui mare triumf, tragedia lovește, iar sora mai mare, Josepha, se îmbolnăvește și moare.

 

 

Charlotte se confruntă cu o nouă realitate tulburătoare: acum trebuie să se mărite cu Ferdinand în locul surorii sale. Descoperă că viața la Napoli e mult mai complicată decât își imaginase. Pentru că regatul e pe marginea prăpastiei, îi cere ajutorul fratelui său Leopold. În scurt timp, Charlotte trebuie să‑și adune puterile pentru a face ceea ce a făcut și mama ei înainte: să preia controlul asupra țării.

Într‑o perioadă marcată de revolte politice, de execuții regale și de criza tot mai gravă cu care se confruntă în Franța sora ei favorită, Maria Antoaneta, cum poate o tânără regină să țină totul sub control și să nu piardă pe nimeni dintre cei apropiați?

 

Un portret excepțional al dinastiei regale Habsburg din Austria secolului al XVII‑lea, această poveste bogată despre putere, intrigă și ambiție este relatată într-o carte captivantă.” – Publishers Weekly

Dicționarul cuvintelor pierdute de Pip Williams

Uneori trebuie să începi cu ceea ce s-a pierdut pentru a te regăsi cu adevărat. Fără mamă și mereu curioasă, Esme își petrece copilăria lângă tatăl său. În timp ce el și echipa sa adună cuvinte pentru primul dicționar englez Oxford, fetița începe să colecționeze cuvintele care sunt pierdute, abandonate sau neglijate de aceștia.

 

 

Ea își dă seama, în scurt timp, că unele sunt considerate mai importante decât altele și că de multe ori sensurile legate de experiențele femeilor sunt ignorate. În timp, toate bilețelele pe care le ascunde într-o cutie veche din lemn formează un nou dicționar despre o poveste nespusă.

Este o carte emoționantă despre puterea cuvintelor, egalitatea de gen și lupta pentru recunoaștere și dreptate în societate. Prin intermediul personajelor captivante și al intrigii bine construite, Pip Williams ne oferă o perspectivă unică asupra modului în care cuvintele noastre reflectă și modelează lumea în care trăim.

Un roman extraordinar, actual și totodată atemporal.” – Geraldine Brooks

Click aici pentru a afla mai multe detalii


Comunicat adaptat de Ioana Stănișor

Corectură de Iulia Dromereschi

1
Oana Stănișor
Iubesc să desenez de când mă știu. Mai mult decât atât, vreau și încerc să aduc inovație în arta mea, mai exact să părăsesc mediul tradițional al hârtiei cea de toate zilele și să mă obișnuiesc cu ecranul și tableta grafică. Toate astea, în stilul meu caracteristic. Îmi place foarte mult să comunic, să cunosc și să creez conexiuni puternice cu oameni de la care am ce învăța.