Tur de redacții: Cum a fost la primul vot?

După alegerile locale, am făcut un tur de redacții/departamente și am întrebat voluntarii pentru care votul de atunci a fost PRIMUL VOT cum s-au simțit. Am selectat mai jos câteva dintre răspunsurile lor. Ne gândim că vă vor pune pe gânduri sau poate vor aduce un plus de motivație în case & în inimi.


„Prima dată. Prima dată când am simțit că fac ceva foarte important. Gen, le-aș zice „newcomerilor” să meargă la vot chiar și doar pentru senzația aia din cabină, că faci ceva nou și e mișto să apeși ștampila aia până se termină tușul și să te gândesti că, în momentul ăla, ai control total asupra unuia dintre butoanele de la comanda țării tale.” (Andreea, 18 ani, departamentul #creativ – Deva)

„Și eu tot prima dată. Nu mă simt mai adultă decât înainte, că adult nu mai e sinonim cu responsabil de multă vreme. Însă simt că sunt o piesă într-un puzzle mai mare. Și doar cu multe, multe piese putem să construim schimbarea.” (Daria, 18 ani, departamentul #creativ – Constanța)

Ilustrație de Elena Cimpoeșu (16 ani, Suceava)

„Tot prima dată. Am mers exact cu 10 minute inainte de 21, am prins liber cum îmi doream (eram reticentă din cauza pandemiei). Am mers cu tata și a fost tare amuzant pentru el și pentru cei de acolo cât de dezorientată eram. Nu știu cum îmi imaginam să arate buletinele de vot, dar m-am speriat oleacă și mă chinuiam să nu pun ștampila greșit, din neatenție. La ieșire nu puteam să le dau drumul în urne, am fost tare varză, sincer. Acum sper că am ales corect.” (Mălina, 18 ani, departamentul #creativ – Iași)

„Pentru mine a fost prima dată. Am mers cu ai mei. Nu s-a simțit în niciun fel. A fost frumos totuși să revin în fosta mea grădiniță. Nu mai fusesem acolo de când eram mic. A fost renovată și recunoșteam doar layout-ul camerelor.” (Eugen, 18 ani, ilustrator – Breaza)

Ilustrație de Eugen Munteanu (18 ani, Breaza)

„Îmi doream de la 16 ani să votez și tot visam la ziua în care o să ajung majoră și o să mă duc singură, singurică, cu buletinul în mânuță, până la secția de vot, să îmi descarc toate frustrările acumulate în toți acești ani punând ștampila pe persoanele care merită. Nu credeam că primul meu vot o să-mi aducă atâta bucurie și fericire în suflet.” (Rebeca, 18 ani, redacția #focșani – Focșani)


Dacă sunteți curioși să explorați Picționarul creat de asociația-mamă media.hub, Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune, puteți afla câte ceva despre el în acest prim comunicat. Pe 10 decembrie se lansează platforma proiectului, iar pe 17 decembrie va avea loc online un eveniment de prezentare a conceptului de „picționar” și a utilizărilor sale în orice direcție educațională.

6