Afiș al clubului de poezie al Institutului Cervantes din București.
FOTO Instituto Cervantes

Conversații despre poezie în spaniolă | Club de poezie al Institutului Cervantes

Biblioteca „Luis Rosales” a Institutului Cervantes din București vă oferă un nou proiect de club de lectură, de data aceasta dedicat exclusiv poeziei.


Biblioteca „Luis Rosales” a Institutului Cervantes din București este un spațiu axat pe explorarea bogăției și diversității poeziei în limba spaniolă. Prin lectura, analiza și dezbaterea creațiilor unor autori remarcabili din lumea hispanofonă, organizatorii aspiră să își îmbogățească înțelegerea artei poetice și să-și aprofundeze aprecierea estetică.

La fiecare întâlnire se vor discuta unul sau două poeme ale unora dintre cei mai reprezentativi poeți, despre semnificația, impactul și relevanța lor în panorama literară. În plus, vom oferi șansa pentru fiecare membru al clubului să își împărtășească interpretările, experiențele personale și conexiunile cu poemele discutate.

Din două în două miercuri, de la ora 16:30, dacă aveți cel puțin nivelul B1 de limba spaniolă, vă așteptăm în biblioteca noastră pentru a purta o conversație relaxată și informală despre poezie, într-o atmosferă plăcută și prietenoasă.

Este necesar să aveți un card de bibliotecă valabil.

 

Afiș al clubului de poezie al Institutului Cervantes din București.
FOTO Instituto Cervantes

Programul sesiunilor

20/03/2024
Soliloquio del individuo y Manifiesto, de Nicanor Parra (Chile)

03/04/2024
Gestos, de Claudio Rodríguez (Spania)

17/04/2024
La dichosa, de Gabriela Mistral (Chile)

08/05/2024
Hipótesis científica, de Cristina Peri Rossi (Uruguay)

 

Locurile sunt limitate (max. 15 persoane) și se vor acorda în ordinea înscrierii, în urma trimiterii solicitării de participare la adresa de e-mail bibbuc@cervantes.es.


Comunicat adaptat de Alexandra Șteți

Corectură de Iulia Dromereschi

1
Alexandra Șteți
Doctorandă în Filosofie, cu un interes sporit pentru jocuri video, cărți de toate felurile și arte plastice. Ador să învăț lucruri noi, să experimentez atât fizic, cât și virtual, și sper să pot scrie despre multe lucruri și să ajut mulți oameni.