În luna martie am vizionat Kung Fu Panda 4 în avanpremiră, format 3D, la Cinema City AFI Cotroceni, cu sprijinul RoImage. De data aceasta, a fost un film de animație mai mult comic decât de aventură, dar tot mi-a plăcut!

O călătorie în timp
În copilărie vizionam tot ce prindeam la televizor. Schimbam canalele cu desene animate sau filme nonstop. De multe ori, vizionam doar fragmente din filme, din variate motive.
Acum, după mai mulți ani, am început să revăd titlurile care au trecut testul timpului și au rămas populare în continuare. Și, cu câteva luni în urmă, am revăzut primele trei filme din seria Kung Fu Panda. Pline de umor și acțiune, aceste animații sunt perfecte de văzut împreună cu familia, cu prietenii sau singur/ă, indiferent de vârstă.
Vrei să ne susții și să citești mai multe cronici de film?
Po, Războinicul Dragon
În primul film Kung Fu Panda îl întâlnim pe Po, un urs panda pofticios, care își ajută tatăl gâscan în afacerea de familie: un restaurant chinezesc. Po e un mare admirator al celor cinci furioși, războinici antrenați de Master Shifu. Unul dintre ei trebuia să devină Războinicul Dragon, un nume onorific oferit apărătorului din Valea Păcii. Dar Po a fost alesul lui Master Oogway.
În primele trei filme, Po se dezvoltă, învață arta kung fu și cum să o practice în propriul fel (de obicei, asociat cu mâncarea). Totodată, înfrânge inamici puternici, mult mai experimentați decât el, cum ar fi Tai Lung, Lord Shen sau Kai. În ultima proiecție, ne reîntâlnim cu aceștia și chiar mai mulți, dar într-un context complet diferit.
Fostul Războinic Dragon este nevoit să avanseze și să își aleagă un urmaș. Dar Po nu este pregătit să devină liderul spiritual al Văii și să lase în urmă aventurile pe care i le-a adus titlul de Războinic Dragon. Incertitudinea sa îl conduce spre o nouă luptă împotriva unui nou dușman: Cameleonul, o vrăjitoare care putea lua orice formă: de la elefant la tigru sau crocodil.
Mi-au lipsit personajele vechi
În partea a patra a seriei Kung Fu Panda nu mai apar atât de multe personaje din filmele anterioare, sau nu mai au roluri la fel de importante. Cei cinci furioși sunt prezenți doar în scena finală. Înțeleptul Master Oogway nu mai apare, iar Master Shifu doar oferă un sfat în partea de început (care este oricum ignorat de Po).
În schimb, cei doi tați ai lui Po (panda Li și gâscanul Mr. Ping) încearcă să-și ferească fiul de pericol, urmându-l în călătoria sa. Printre personajele noi se numără vulpea Zhen și Cameleonul, împreună cu tâlharii din Juniper City. Niciunul dintre aceste personaje nu s-a remarcat suficient. Acțiunea mi s-a părut mult prea grăbită pentru a le oferi șansa să evolueze, să ascundă o notă de mister sau să mă impresioneze.

Următorul paragraf conține spoilere!
Inclusiv în scena trădării lui Zhen, lucrurile s-au schimbat radical de la o clipă la alta: acum am aflat de trădare și câteva momente mai târziu Zhen s-a răzgândit și a încercat să găsească un plan pentru a-l ajuta pe Po să învingă Cameleonul.
Putem avea prea multe glume într-un film de comedie?
Abia după ce am vizionat acest film m-am gândit la această întrebare. Îmi plac mult filmele comice, dar cred că așteptările mele pentru Kung Fu Panda 4 au fost îndreptate în altă direcție. Îmi doream o ultimă aventură impresionantă alături de Po, mă așteptam la o poveste mai complexă. În schimb, fiecare scenă a fost umplută până la refuz cu glumițe diverse ori situații stânjenitoare.
Povestea s-a desfășurat într-un ritm atât de alert, încât nici nu mi-am dat seama când s-a terminat și s-au aprins luminile în sala de cinema. A fost previzibilă alegerea de la final a Războinicului Dragon, iar Po a reușit să fie chiar mai stângaci în anumite situații față de trecut, deși acum avea mai multă experiență în arta kung fu.
Recomandare
Dacă ați văzut deja primele trei filme Kung Fu Panda, vă recomand să vedeți și ultima parte singuri, împreună cu familia sau prietenii. Este o animație tare simpatică și amuzantă. Iar dacă nu le-ați văzut, ce mai așteptați? Dacă eu m-am întors în timp cu aproximativ un deceniu pentru a revedea aceste filme, și voi puteți!
Un motiv în plus pe care vi-l ofer este melodia din outro: un cover de la Tenacious D (trupa din care face parte Jack Black, actorul de voce al lui Po) al melodiei Baby One More Time.

Informații generale
Gen: animație, aventură, comedie
Regizor: Mike Mitchell
Distribuitor: RoImage
Premiera în România: 15 martie 2024
Durată: 1h 34min
Prezența la avanpremieră a fost asigurată de RoImage
O cronică scrisă de Alexandra Pătrașcu (departament #cinematics)
Editare de Sorina Sfreja-Nemeș
Corectură de Iulia Dromereschi
Layout de Alexandra Pătrașcu
Lasă un răspuns