Preluare Facebook Casa Tranzit

Casa Tranzit: Colliding Epistemes, legătura dintre știință și artă

Între 8 iulie și 3 august, la Casa Tranzit, are loc 𝐂𝐨𝐥𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐄𝐩𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐞𝐬: Art & Science Exhibition, organizată de Centrul Cultural Clujean. Aceasta explorează modul în care arta poate remodela cunoașterea științifică, propunând abordări noi, neconvenționale, ale provocărilor cu care se confruntă planeta noastră astăzi.

Expoziția analizează consecințele profunde ale alăturării expresiilor artistice și cunoașterii științifice, explorând conflictele epistemologice care rezultă din intersecția dintre discipline, metodologii și mentalități. Este punctul culminant al celor treisprezece rezidențe bazate pe colaborarea dintre artă și știință organizate în cadrul 𝑆𝑡𝑢𝑑𝑖𝑜𝑡𝑜𝑝𝑖𝑎: 𝐴𝑟𝑡 𝑚𝑒𝑒𝑡𝑠 𝑆𝑐𝑖𝑒𝑛𝑐𝑒 𝑖𝑛 𝑡ℎ𝑒 𝐴𝑛𝑡ℎ𝑟𝑜𝑝𝑜𝑐𝑒𝑛𝑒.

 

Preluare Facebook Casa Tranzit

Nisipurile mișcătoare ale interesului artistic și științific față de Antropocen sunt reprezentate în expoziție prin grupajele tematice „Speculative Ecologies/ Ecologii speculative”, „Earthly Sensorium/ Sensorium pământesc” și „Hacking Technocracy/ Piratarea tehnocrației”.

A mai rămas o săptămână în care puteți naviga nisipurile mișcătoare ale întâlnirii dintre artă și știință, în cadrul 𝐂𝐨𝐥𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐄𝐩𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐞𝐬: 𝐀𝐫𝐭 & 𝐒𝐜𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞 𝐄𝐱𝐡𝐢𝐛𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧, curatoriată de Maja și Reuben Fowkes, și vă asigurăm că merită să o faceți. 

Detalii despre proiect: www.studiotopia.eu.

1
Teodora Dumitroaea
Mereu mi-au plăcut poveștile. Și mereu mi-au plăcut oamenii. Iar când legi oamenii de povești, ajungi la viață, la comunitate, la ideea de a primi și de a oferi.