animest hot points afiș

Animest Hot Points în căutare de autori: serie de picturi murale din cartierele bucureștene

După doi ani marcați de de evenimente majore, care ne-au afectat nu doar la nivel macro, ci și din punct de vedere personal, Animest celebrează în 2022 întoarcerea la formula care l-a consacrat, aducând arta în cartierele-dormitor. În preajma Festivalului Internațional de Film de Animație Animest, zidurile punctelor termice din București devin Animest Hot Points.


Asociația Animest își propune să ofere o nouă înfățișare orașului, punând la dispoziția artiștilor din întreaga țară un spațiu de exprimare a propriei viziuni asupra iubirii, tema de anul acesta. Proiectul de regenerare urbană este pus la cale alături de Compania Municipală Termoenergetică București. Astfel, punctele termice din București vor deveni, până în luna octombrie, locul de joacă al artiștilor.

Pictori, grafferi și ilustratori sunt invitați să își înscrie conceptele vizuale în cursa pentru unul dintre zidurile puse la dispoziție în cadrul festivalului, prin completarea formularului online. Termenul limită este 31 august.

 

Citește ce au scris voluntarii noștri despre edițiile trecute ale Animest

 

Iubirea, tema propusă pentru această ediție, poate fi privită ca un răspuns la încercările la care a fost și este în continuare supusă întreaga lume. Trecând prin pandemie, război, criză economică sau schimbări climatice, iubirea ne-a oferit putere pentru a le depăși. Aceasta înseamnă toleranță, self-love, empatie, sprijin, deschidere față de lumea exterioară și acceptarea de sine. Asemenea artelor vizuale, limbajul ei este universal.

Artiștii din întreaga țară sunt așteptați să trimită propuneri originale de vizual până în data de 31 august, cu dimensiuni de aproximativ 3/4 metri. Experiența în realizarea unui mural de mari dimensiuni constituie un avantaj, dar nu este o condiție. Lucrările se vor realiza în perioada 5-30 septembrie, timp în care asociația Animest va pune la dispoziția celor selectați transport, patru nopți de cazare, sprijin logistic și materiale de lucru.

Regulamentul integral al proiectului se poate accesa aici.


 

A 17-a ediție Animest reprezintă un proiect finanțat de Programul Media al Uniunii Europene, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, Groupama Asigurări, Institutul Cultural Român și Goethe Institut, implementat cu sprijinul Studioset.

1
Georgiana Cilian
Sunt o persoană curioasă și optimistă, căreia îi place să ajute și să se implice în diferite proiecte. Prietenii mă știu ca fiind o persoană creativă, asumată și o bună ascultătoare. Sunt o mare fană a cărților, în special cele de beletristică sau de ficțiune istorică. Îmi place să mă uit la filme sau seriale, limbile străine și psihologia.