Cover de Oana Stănișor

Apel de înscriere într-o redacție cu reacție

AIVImedia.hub este o platformă de jurnalism voluntar, cu focus comunitar. Cu o echipă de 70 de membri, formată în proporție de 90% din adolescenți și tineri sub 22 de ani, coordonați de doi jurnaliști cu experiență mainstream și cu ștate vechi în non-formal, publică materiale despre comunități, dar și despre acțiuni și evenimente culturale pe care le susține și ale căror valori le împărtășesc.

 

grup de voluntari tinand un banner
FOTO Oana Stănișor

Fotografia de mai sus a fost făcută la finalul Școlii de jurnalism participativ de la Voineasa (24-28 ianuarie 2022), finanțată prin donațiile strânse la Vâlcea Forest Run 2021. Puteți afla mai multe detalii despre desfășurarea școlii aici. Încurajați de succesul redacției vâlcene, anul acesta ne-am propus să punem bazele unei redacții sibiene, prin inițierea și formarea în jurnalism a unui grup de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 26 de ani.

Am candidat cu proiectul nostru la Maratonul Internațional Sibiu și am fost una dintre inițiativele susținute de alergători și fundraiseri din toată țara. Unii au făcut cursa chiar și în afara României! Prin implicare și bunăvoință, am reușit să strângem fondurile necesare organizării a două capsule de învățare, școli modulare de jurnalism: la Sibiu și la Avrig. La aceste școli invităm să se înscrie tineri din comunitățile locale, care vor învăța alături de noi cum să documenteze și să realizeze un material scris, video și/sau audio, beneficiind și de mentorat pentru foto sau ilustrație.

După capsule… formăm baza lunară: o redacție sibiană, cu o structură și organigramă funcționale, adaptate nevoilor comunității locale, și începem să identificăm subiecte din comunitate. Scriem poveștile oamenilor, devenim vocea inițiativelor sustenabile, prezentăm lucruri wow din sport. Practic, o parte a platformei noastre va deveni hub sibian, nu de știri, ci de longreads menite să fie citite oricând avem nevoie de inspirație și de încredere în comunitate.

 

 

Înscrie-te într-o redacție cu reacție

Locuiești în Sibiu sau în Avrig? Vrei să (re)activezi comunitatea din care faci parte și îți place să scrii poveștile oamenilor din jurul tău, și nu doar?

Atunci, acest program este pentru tine. Ajută-ne să construim două capsule interstelare pentru o nouă redacție cu reacție și să ne asigurăm că susținem dezvoltarea comunității tale.
 
Completând formularul, te înscrii să participi la două webinarii online (august și septembrie) și la un atelier face to face (luna octombrie și/sau noiembrie), la care vei învăța cum se scrie un articol/reportaj/portret, cum funcționează o redacție și cum se „coc” cele mai alese subiecte.

La finalul programului, vei fi scris un material longform, vei fi realizat un reportaj foto sau video. Sau vei fi creat un episod de podcast despre comunitatea ta.

COMPLETEAZĂ FORMULARUL DE ÎNSCRIERE AICI. DEADLINE 30 AUGUST

Află mai multe despre programul AIVI la Sibiu

logo redactia sibiu
Logo creat de Paul Patlagică
2