Foto trofeu SuperBowl
Foto oficial din cadrul evenimentul de la Muzeul Fotbalului din București

Muzeul Fotbalului din București – Peste 1000 de vizitatori au admirat trofeul Super Bowl, ajuns în premieră în România

București, 12 septembrie 2023. Muzeul Fotbalului din București a fost, timp de trei zile, gazda Trofeului Super Bowl, care a ajuns în premieră în România. Trofeul Vince Lombardi a atras peste o mie de vizitatori.


 

Pentru prima dată în jumătate de secol, Trofeul Super Bowl a ajuns în Europa. Cu această ocazie, Muzeul Fotbalului din București a amenajat o secțiune nouă, la un nou etaj, dedicată fotbalului american.

Una dintre misiunile asumate de către Muzeu este să tratăm fotbalul precum un fenomen social şi cultural, care rămâne o parte importantă în multe comunităţi. Ne bucurăm că am putut fi gazda Trofeului Super Bowl, ajuns pentru prima oară în România. Suntem mândri că am luat parte la un eveniment istoric de o asemenea amploare. Muzeul Fotbalului, primul și singurul de acest fel din Europa de Est, oferă experiențe unice pasionaților de fotbal. De data aceasta am depășit granițele și am putut oferi vizitatorilor experiența fotbalului american, chiar la ei acasă”, spune Tiziana Gagiu, Director Executiv Muzeul Fotbalului din București.

Pe lângă celebrul trofeu, vizitatorii au putut admira și alte exponate dedicate fotbalului american. Unele poartă semnătura lui Tom Brady, de șapte ori câștigător al Super Bowl și fundaș de legendă, cu 23 de sezoane în NFL.

 

Foto cu trofeul SuperBowl de la Muzeul Fotbalului din București
Foto oficială din cadrul evenimentului de la Muzeul Fotbalului din București

Cum a fost la evenimentul de lansare?

Trofeul Vince Lombardi este realizat de Tiffany & Co în totalitate din argint. El este proiectat în mărime naturală, cântărind aproximativ 3,2 kg. Datorită valorii și importanței, echipa de la Muzeul Fotbalului a fost nevoită să îndeplinească numeroase norme privind securitatea și siguranța trofeului. De la protocoale de pregătire și instruire a personalului, temperaturile din camera exponatului, până la propria echipă de securitate dedicată.

La evenimentul de dezvelire a trofeului au fost prezente și nume mari din fotbalul românesc. Foștii mari jucători Ionel Dănciulescu și Răzvan Raț au vizitat Muzeul Fotbalului pentru a admira celebrul exponat. Trofeul Super Bowl a plecat din Europa, iar anul viitor va fi înmânat în Las Vegas câștigătoarei Super Bowl 2024.

 

Pasionații de fotbal pot vizita în continuare Muzeul Fotbalului pe Gabroveni, 24. Mai multe informații se regăsesc pe site-ul www.footballmuseum.ro

 

Foto eveniment de lansare al trofeului de la SuperBowl
Foto oficială din cadrul evenimentului de la Muzeul Fotbalului din București

Despre Muzeul Fotbalului din București

Muzeul Fotbalului este primul și singurul muzeu din Europa de Est dedicat fotbalului, 100% privat. Oferă vizitatorilor o experiență la cele mai înalte standarde. De la tricourile de colecție ale lui Maradona, Ronaldo și Hagi, exponate legate de Real Madrid și Barcelona, până la repere din istoria cluburilor românești, Steaua, Dinamo ori Universitatea Craiova.

Certificat de Ministerul Culturii, singurul muzeu dedicat fotbalului din România cuprinde două clădiri, unite printr-un atrium care însumează cinci etaje de interacțiune spectaculoasă. Toate acestea în Centrul Vechi al Bucureștiului, la câțiva pași distanță de Magazinul București, Lupoaică sau Metrou Unirii.


Un comunicat adaptat pentru WordPress de Briana Lupea

 

1
Briana Lupea
Sunt Briana, mare iubitoare de cărți, muzică, dans și animale. Scriu articole petru AIVI și, în secret, poezii. V-am spus că îmi place absolut fiecare lucru pe care îl fac pentru AIVI?