„Copiii celorlalți”/ „Les enfants des autres”, din 25 august la cinema

„Copiii celorlalți”/ „Les enfants des autres”, al cincilea lungmetraj al regizoarei și scenaristei Rebecca Zlotowski, care a avut premiera în competiția Festivalului de Film de la Veneția 2022, apare în cinematografe începând cu 25 august, distribuit de Independența Film.


„Copiii celorlalți”/ Les enfants des autres aduce în fața publicului, cu sensibilitate și umor franțuzesc, povestea unei femei de 40 de ani, prinsă între ceasul ei biologic care ticăie și povestea de dragostea dulce-amăruie cu un tată singur. Filmul îi are în distribuție pe Virginie Efira (Benedetta, Adio, proștilor!/ Adieu les cons), Roschdy Zem (Inocentul/ L’innocent, Ancheta unui scandal de stat/ Enquête sur un scandale d’État) și pe Chiara Mastroianni (Chambre 212, Persepolis).

 

Sinopsis

Rachel (Virginie Efira) este o profesoară fericită, la 40 de ani, care își iubește viața, prietenii și jobul. Explorează ideea de a avea un copil, dar nu este disperată să aibă unul. Când îl întâlnește la cursurile de chitară pe Ali (Roschdy Zem), un tip șarmant și divorțat, Rachel nu doar că se îndrăgostește de el, ci se și atașează de fetița lui, Leila. Lucrurile progresează rapid în această nouă dinamică de familie, iar curând Rachel trebuie să lupte cu sentimente complicate legate de maternitate, dar și cu teama de a pierde ceea ce ea descrie ca fiind „experiența colectivă” a maternității.

 

Rebecca Zlotowski, regizoarea filmului „Copiii celorlalți”

Portretul regizoarei Rebecca Zlotowski.

„Am plecat de la adaptarea romanului lui Romain Gary, Your Ticket Is No Longer Valid, în care un bărbat își confruntă propria impotență. Ceva nu se lega. Nu pentru că nu m-aș fi putut proiecta în acest personaj care are o problemă, ci pentru că nu m-am putut identifica prea bine. Treptat, a trebuit să-mi recunosc propria impotență, cea a unei femei de 40 de ani, fără copii, dar care își dorește unul și care, parțial, crește copilul altei femei.

O mamă vitregă fără a fi ea însăși mamă. Dureros de banală, la fel ca impotența masculină, această situație a fost, totuși, punctul de plecare al unei povești demne de a fi spusă, care cu greu a fost spusă până acum.”, declară autoarea filmului, Rebecca Zlotowski.

Copiii celorlalți/ Les enfants des autres este distribuit de Independența Film, din 25 august în cinema.

Parteneri media: Magic FM, Cinemap, Zile și Nopți, Movienews, Ziarul Metropolis, Spotmedia, Films in Frame, Urban.ro, Munteanu Recomandă, Răsfoiala, AIVImedia.hub, Cinefan


Comunicat adaptat pentru WordPress de Ioana Stănișor
1
Oana Stănișor
Iubesc să desenez de când mă știu. Mai mult decât atât, vreau și încerc să aduc inovație în arta mea, mai exact să părăsesc mediul tradițional al hârtiei cea de toate zilele și să mă obișnuiesc cu ecranul și tableta grafică. Toate astea, în stilul meu caracteristic. Îmi place foarte mult să comunic, să cunosc și să creez conexiuni puternice cu oameni de la care am ce învăța.