bucharest feminist film festival 2022
Cover BFFF 2022

Bucharest Feminist Film Festival 2022

BFFF revine anul acesta în cadrul ediției MANIFEST, în care se va explica atât de ce este nevoie de feminism, cât și ce înseamnă. Printr-o selecție de filme, se vor evidenția problemele prin care trec femeile și bărbații în viața de zi cu zi.

Prin diversitatea de subiecte, precum drepturile omului, egalitatea și violența de gen, politică și reprezentare (sau discriminare), stereotipuri sau roluri de gen, identitate și intersecționalitate, migrație, LGBTQIA+, festivalul va aborda fațetele societății patriarhale.

bucharest feminist film festival 2022
Cover BFFF 2022

Cea de-a doua ediție a festivalului BFFF, organizat de Asociația A.R.T. Fusion, va avea loc în perioada 13-16 octombrie, la Cinema Europa.

Filmele au fost selectate de Iulia Necșulescu și echipa de organizare a festivalului, și sunt din toată lumea. La finalul proiecțiilor se vor desfășura sesiuni de Q&A și dezbateri, cu invitați din domeniu sau echipele de film. Există cinci categorii de pe cinci continente, care prezintă fiecare realitatea sa, având în comun anumite teme sau subiecte.

 

program bucharest feminist film festival
Program BFFF 2022

Biletele pentru cele patru zile de festival pot fi cumpărate de AICI. Elevii/studenții beneficiază de o reducere de 50% la abonamentul pe cele patru zile, introducând codul Stayinschool50. La intrare se va face o verificare pe bază de act doveditor (carnet de elev/ legitimație de student).

Pentru mai multe informații, Monica Tudorache este coordonatoarea pe partea de comunicare și advocacy și poate fi contactată la adresa monica@artfusion.ro sau la numărul de telefon 0762014383.

Parteneri media: IQ Ads, Igloo, Munteanu recomandă, Educație Privată, Film Menu, Movienews, Spotmedia.ro, Zile și nopți, Revista Zeppelin, AIVImedia.hub și LitFem.


Un comunicat adaptat de Ioana Micu

Corectură de Iulia Dromereschi

Layout de Teodora Dumitroaea

2
Ioana Micu
Unul dintre hobby-urile mele este cititul, datorită acestuia am creat contul de bookstagram și am reușit să particip la festivaluri precum FILIT. În general citesc ficțiune, însă încerc să îmi diversific cât mai mult lecturile.