imagine cu trofeele feis 2022
FOTO Trofee la Feis 2022

BUCHAREST FEIS REVINE CU O EDIȚIE SPECTACULOASĂ ÎN 2023

Bucharest Feis, competiția unică de dans irlandez din România și Europa de Sud-Est, se întoarce în acest an pentru o ediție memorabilă. Evenimentul va aduna peste 230 de dansatori din 32 de școli din Europa, Asia si SUA, dintre care 47 sunt români, și va avea loc pe data de 4 noiembrie 2023, între orele 08:00 -20:00, în sala de lupte a Liceului Sportiv „Mircea Eliade”,  Splaiul Independenței nr. 315-317, București.


portret mara cernat
FOTO Paul Firan și Oana Ghelța

 

Bucharest Feis este un eveniment deosebit, devenit o tradiție în comunitatea de dans irlandez din România. Această competiție este organizată cu pasiune și dedicare de STEYsha School of Irish Dance, singura școală de dans irlandez din România, fondată în 2011 de Mara CERNAT, TCRG, unicul profesor român de dans irlandez certificat de Comisia de dans irlandez din Dublin, CLRG.

Bucharest Feis 2023 va oferi o platformă unică pentru dansatorii pasionați de dansul irlandez să-și demonstreze abilitățile și talentul. Participanții din toată lumea vor concura în fața unui juriu experimentat, compus din trei arbitri irlandezi certificați de Comisia de dans irlandez din Dublin, în spirit de fair-play și excelență artistică.

 

manunchi de medalii feis 2021
Sursă foto

 

Tablou al varietății dansului irlandez

Concursul va fi un adevărat tablou al varietății dansului irlandez, competitorii fiind împărțiți atât pe niveluri de dificultate (de la începători până la campioni), cât și pe vârste (de la 4 până la peste 50 de ani). Ei își vor demonstra abilitățile în numeroase secțiuni clasice ale competiției, precum și în câteva speciale: Catlandia Treble Reel, o competiție cu tematică și costume, Blind Hornpipe, unde arbitrii se vor afla cu spatele la dansatori și îi vor evalua strict în funcție de muzicalitatea pașilor pe care îi aud, și Family Ceili, în care dansatorii și membrii familiilor lor concurează pentru premiul special al evenimentului.

Pentru mulți dintre participanți, Bucharest Feis va fi ultima competiție înainte de Campionatul Euro-Asiatic ce va avea loc în Dubai pentru calificarea la Campionatul Mondial de dans irlandez din 2024. În încheierea Bucharest Feis va avea loc Parada Campionilor, cu primii trei câștigători din fiecare grup de vârstă din secțiunea de campionat.

De asemenea, publicul este invitat să se alăture acestui eveniment unic pentru a-i susține pe concurenți și pentru a se bucura de frumusețea dansului irlandez. Accesul la competiție va fi permis pentru vizitatori pe parcursul întregii zile, iar cei ce vor dori să profite de această ocazie pentru a se înscrie la cursurile de dans irlandez vor putea face acest lucru pe loc. Intrarea costă 40 de lei, asigurând acces pentru toată ziua, iar copiii sub 12 ani au acces gratuit.

 

imagine cu două dansatoare steysha și medaliile lor
FOTO Paul Firan & Oana Ghelța

 

Informații practice

Pentru mai multe informații despre Bucharest Feis 2023 și despre STEYsha School of Irish Dance, vă rugăm să vizitați website-ul oficial al evenimentului și al școlii.

STEYsha School Of Irish Dance oferă cursuri permanente în București și Tulcea și organizează workshopuri periodice în țară și în Belgrad (Serbia). Dansatorii STEYsha au un palmares bogat de participare la competiții internaționale de dans irlandez (unde au obținut un total de peste 2550 de premii) până la nivel de Campionat Mondial, precum și participări la spectacole și reprezentații la evenimente de prestigiu.

Evenimentul se bucură de patronajul cultural al Ambasadei Irlandei în România.

 

imagine de grup cu dansatoare la feis 2022
FOTO Feis 2022

MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA FEIS 2022 AICI

 

imagine cu trofeele feis 2022
FOTO Trofee la Feis 2022

Comunicat adaptat pentru WordPress de Iulia Dromereschi

1