FOTO Teodora Moscu

Open Call: Colaborare #cinematics!

Programul AIVImedia.hub își diversifică echipa și caută noi colaboratori și colaboratoare pentru departamentul #cinematics. Pentru a deveni voluntar/ă/x în #cinematics, completează până pe 15 aprilie 2024 formularul acesta.


M-am gândit că rar am timp să povestesc lumii întregi cât este de fabulos ce fac oamenii noștri cinematici. E dificil (ca să-i citez pe toți șefii de stat și de guvern citați în filmul vizionat ieri, Un an dificil – recomand!) să cuprind totul în doar 500 de cuvinte. E dificil să nu mă pierd în detalii fascinante despre fiecare om care a modelat departamentul și l-a făcut să ajungă unde este azi. E dificil, dar facem 🙂

 

FOTO Teodora Moscu

Festivalul de Film și Istorii Râșnov (FFIR): o relație bazată pe respect reciproc

Anul acesta vom fi parteneri a treia oară succesiv. În imagine vedeți 9/10 persoane care au făcut parte din echipă în 2023. Teo M. este în spatele aparatului foto, și-i mulțumesc. Echipa de anul acesta s-a format deja (ne mai lipsește o persoană pe foto – poate tu?), și locurile s-au epuizat în câteva ore, hai, poate 24. De ce? Fiindcă între noi și FFIR există ceva magic, și dacă răsfoiți virtual materialele din anii trecuți veți înțelege cât de complex și complet e acest festival.

Ca voluntar/ă/x în departamentul #cinematics, pot să merg în festivaluri de gen? Da! Asta e și ideea! Poți să mergi/ să vii cu noi, să scrii, să ilustrezi, să iei interviuri și să construiești eseuri, poți să „orice”, câtă vreme e despre ce se întâmplă și ajunge aici, pe platformă. Ce mai aștepți?

 

FOTO Oana Zăuleț/ Cristi, Máté Kőrösi și Diana la TIFF

 

Oportunități deosebite

În poza de mai sus, făcută de Oana Zăuleț, fotografa noastră la TIFF 2022, sunt Cristi (ex-coordonator #cinematics) și Diana (still going strong). Tocmai ce încheiaseră o discuție cu un regizor maghiar (în centrul foto) care a realizat un film despre care-am publicat pe platformă, chiar din timpul festivalului.

Nu vreau să vă zic că mergem an de an la TIFF, deși putem încerca. Vreau să vă zic că puteți cunoaște oamenii filmului și puteți interacționa cu ei, fie în festivaluri, fie la evenimente, fie în sesiuni agreate – față în față sau online. Avem portrete de regizori și regizoare, de scenariști și scenariste, să nu mai zicem de DOP sau de producători/oare!

 

FOTO Teodora Dumitroaea

 

Ateliere, bootcamps & evenimente

În sfârșit, dar deloc mai puțin important, prin voluntariatul în departament obții participarea gratuită la evenimentele noastre și ale partenerilor. Poți să te dezvolți personal și profesional, ai parte de abilități transferabile, iar tot ce scrii sau faci este monitorizat, editat, discutat, primești feedback și oferi, la rândul tău, opinii.

Ne organizăm pe un server discord, iar colaborarea cu noi presupune semnarea tuturor documentelor legale pentru a permite voluntariatul și a-l putea utiliza, ulterior, ca experiență de muncă.

Deci… mai eziți? Uite un video creat de câțiva dintre colegi/e, ca să te convingă să completezi formularul.

 


Un editorial de Iulia Dromereschi

Video credits:

Distribuție: Rareș, Diana, Sonic, Ioana, Teo, Sori

Concept: Jules & echipa

DOP: Teo

Montaj, efecte speciale, all that jazz: Sonic

Ilustrație originală Vox cinefilă: Oana Z.

Coloana sonoră

2