Vara scriitoarelor - concept

Vara scriitoarelor: club de carte în cadrul Zilelor Sofia Nădejde

Ruxandra Gîdei și Cătălina Stanislav vă invită la clubul de carte „Vara Scriitoarelor”, care va fi lansat astăzi, 27 iulie, ora 19:00. Având la bază modelul celebrului The Late Night Book Club, este un club de carte online dedicat autoarelor române contemporane, care se va desfășura în direct pe canalul YouTube 4fără15. Se vor discuta cărți lansate recent, semnate de scriitoare din România. Prima carte discutată va fi „Eva și ceilalți” de Cristina Ispas (Editura Paralela 45, 2022), într-un format interactiv și prietenos.

 

Cătălina și Ruxandra

Ruxandra Gîdei a studiat literatura română și engleză la Universitatea din București, iar acum promovează lectura pe internet. A format o comunitate de peste 32.000 de cititori pe canalul de YouTube 4fără15.

 

Vara scriitoarelor – concept

Cătălina Stanislav este scriitoare și traducătoare, face parte din echipa Premiilor Sofia Nădejde, se ocupă de organizarea Festivalului Internațional de Poezie Z9 și este editoare la Z9 Magazine. Absolventă a Facultății de Litere din Sibiu, are un masterat în studii de gen la Universitatea din Utrecht. A debutat în universul poeziei cu volumul intitulat „Nu mă întrerupe”, apărut anul trecut la editura OMG.

Citește un portret al editurii independente OMG, realizat de Mălina & Jules

Odată cu lansarea clubului de lectură încep și Zilele Sofia Nădejde – ediția a V-a, un eveniment ce aduce laolaltă proiecții de filme, ateliere pentru copii, dezbateri și Gala Premiilor Sofia Nădejde, care va avea loc la București, Sibiu și Brașov. Zilele Sofia Nădejde este un proiect inițiat în anul 2018 de un grup de scriitoare și artiste din România. Aceasta a venit ca o reacție la subreprezentarea scriitoarelor, în special în evenimentele publice. Proiectul s-a materializat într-un microfestival interdisciplinar, al cărui scop este să promoveze literatura și creativitatea femeilor.

Zilele Sofia Nădejde este un eveniment organizat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Asociația Antifragil.

1
Georgiana Cilian
Sunt o persoană curioasă și optimistă, căreia îi place să ajute și să se implice în diferite proiecte. Prietenii mă știu ca fiind o persoană creativă, asumată și o bună ascultătoare. Sunt o mare fană a cărților, în special cele de beletristică sau de ficțiune istorică. Îmi place să mă uit la filme sau seriale, limbile străine și psihologia.