afis cu negru si verde al festivalului urbaneye
Bannerul oficial al festivalului

UrbanEye Film Festival 2022: Despre transformare

Pentru a noua ediție a festivalului, UrbanEye ne întâmpină cu tema anului: „Transform”. Între 9 și 13 noiembrie puteți reflecta asupra modului în care orașele și mediul în care trăim se schimbă cu viteza luminii, la Cinema Elvire Popesco și Apollo 111, în București.

Vor fi abordate teme precum gentrificarea, turismul sau migrația, dar și alte secțiuni, care vor prezenta nevoia de conservare a patrimoniului arhitectural recent, portrete de arhitecți și artiști și filme de arhivă din București.

 

afisul oficial urban eye film festival 2022
Afișul oficial al festivalului

Pentru Q&A-uri, UrbanEye ne oferă unul în deschiderea festivalului, miercuri, 9 noiembrie. Filmul Best in the World ne prezintă o nouă perspectivă asupra capitalei Danemarcei, Copenhaga. Regizorul, Hans Christian Post, va fi prezent și pregătit să răspundă la întrebările publicului.

Vineri, 11 noiembrie, puteți vorbi cu Nathan Eddy și Dano Dekan, regizorii documentarelor Battleship Berlin, respectiv Ikony – Iľja Skoček, care aduc în prim plan nevoia de conservare a patrimoniului. Battleship Berlin urmărește povestea unui ansamblu de clădiri din Berlin cu arhitectură brutalistă, aflat în pericol de demolare. Ikony – Iľja Skoček este un film despre autorul unora dintre cele mai importante clădiri ale modernismului slovac. Vorbește despre trecut și viitor, despre arhitect și creațiile sale, despre gândire și artă, despre sfidare și reconciliere. 

 

Imagini furnizate de UrbanEye

Duminică, 13 noiembrie, ultimul Q&A va fi cu Jan Louter, regizorului filmului Under Tomorrow’s Sky. Winny Maas, co-fondatorul biroului de arhitectură MVRDV, are o perspectivă unică asupra viitorului arhitecturii, astfel încât viața urbană să fie plăcută și sănătoasă. 

 

Trailerul festivalului


 

De aici puteți cumpăra bilete.

1
Ioana Micu
Unul dintre hobby-urile mele este cititul, datorită acestuia am creat contul de bookstagram și am reușit să particip la festivaluri precum FILIT. În general citesc ficțiune, însă încerc să îmi diversific cât mai mult lecturile.