cover vfr 2021

Un grup de copii din Deltă sprijină Școala de jurnalism participativ pentru tinerii din Vâlcea

Sfântu Gheorghe (Deltă) este un sat situat în cea mai frumoasă zonă din țară: între Marea Neagră și Delta Dunării. Un loc izolat, unde poți ajunge doar pe calea apei, un sat de pescari ce numără puțin peste 600 de locuitori, dintre care 60 sunt copii. Deși este doar o așezare mică, Sfântu Gheorghe vrea să demonstreze că este solidar și sprijină și alte comunități De aici, din Delta Dunării, cinci copii inimoși și-au propus să sprijine un grup de tineri, prin cel mai frumos mod cunoscut de ei: jucându-se și bucurându-se împreună, prin pedalarea pentru .


Susținuți de AIVI, de  colegii lor, de părinți, de postul de radio local #Radio Civic Sfântu Gheorghe, vor pedala pe bicicletele lor, sâmbătă, 23 octombrie 2021, pentru a sprijini cauza AIVI media.hub. Toți cinci sunt elevi la Școala Gimnazială din Sfântu Gheorghe Deltă, județul Tulcea.

Echipa este formată din:

Maria Șmira (9 ani) – „Îmi place matematica, să desenez, să mă plimb cu bicicleta și să petrec timp cu prietenii și familia mea. Îmi doresc să particip la această cursă pentru a ajuta tinerii jurnaliști să-și împlinească visul.”

Luca Dimache (8 ani) – „Numele meu este Luca Dimache, am 8 ani. Sunt un copil sociabil, energic și dornic de a explora continuu tot ceea ce mă înconjoară. Îmi place foarte mult înotul și ciclismul, motiv pentru care am ales să mă înscriu la această competiție. O zi minunată vă doresc!”

Bianca Marina Bușaga (8 ani) – „Bună! Pe mine mă cheamă Bianca Marina Bușaga, sunt elevă în clasa a II-a. Mie îmi place să mă dau cu bicicleta, să merg pe jos și să mă joc. Eu am 8 ani”.

Irina Teodora Bălan (8 ani) – „Bună! Sunt Teo, am 8 ani și sunt elevă în clasa a II-a. M-am înscris la cursa de biciclete pentru că vreau să ajut copiii, iar mie îmi place să desenez, să colorez, să am prieteni și mă simt bine când ajut”.

Sebastian Andrei Băjenaru (13 ani): „Îmi plac motocicletele, îmi petrec timpul cântând la chitară. Iubesc să cânt la chitară și îmi doresc foarte, foarte mult să merg pe motocicletă.”

Cei cinci și-au propus să facă o cursă frumoasă cu scopul de a-i ajuta pe tinerii din Vâlcea să se înscrie la școala de iarnă pentru jurnalism. Dacă sunteți impresionați de acești copii, iată cum puteți susține inițiativa:

Distribuiți informația

Deveniți agent al schimbării, implicându-vă în jurnalismul local, la voi acasă – cea mai simplă cale este să ne scrieți ce vă doriți în acest sens, la aivibuc @ gmail . com


 

Un articol redactat de Mira Bălan, voluntara noastră din Sfântu Gheorghe (Deltă).

Editare de Radu Eremia, corectură & layout de Iulia Dromereschi

Dacă vi s-a făcut poftă să urmăriți aventuri și istorii deltaice, vă putem oferi povestea etnicilor ucraineni din regiune, din care am publicat deja două capitole, scrise de Alin, celălalt voluntar din localitate, dar și ultimul număr din newsletterul nostru cărticesc, în care vă recomandăm și lecturi potrivite pentru o vizită la capătul țării.
3