FOTO Oana Zăuleț/ Cristi, Máté Kőrösi și Diana la TIFF

Ultimele zile de înscriere în departamentul #cinematics

Sunt ultimele zile de înscriere în departamentul #cinematics! În prezent coordonat de Georgiana Cilian (editare) și Cristian Radu (organizare), este unul dintre cele mai active și mai implicate din întreagă noastră organigramă.


Clip de promovare realizat de Oana, Teo & Diana

Ce presupune să faci parte din departament

Voluntarii și voluntarele #cinematics au șansa de a participa la evenimente deosebite din lumea largă a filmului. Fie că vorbim despre festivaluri, despre avanpremiere sau despre cluburi de film, suntem invitați sau parteneri la multe și ne bucură enorm ocazia de a fi aproape de tot ce mișcă-n cinemaul autohton. În plus, firește că nu neglijăm nici cinematografia mondială și scriem des și consistent despre peliculele recente, distribuite în România sau prezente la festivalurile noastre.

 

FOTO Teodora Dumitroaea. Ateliere desfășurate de noi la FFIR#14

Dacă preferi confortul casei tale spre a scrie despre filme, îți poți trimite analiza ultimelor episoade din miniseria BBC favorită sau portretul protagonistei încăpățânate din sitcomul anilor ´90 care te-a cucerit fără să scoți nasul din ecran. Liste, topuri, comentarii și opinii, eseuri și provocări – toate își găsesc locul pe platforma noastră, dacă sunt bine argumentate și vin însoțite de un strop de originalitate.

Iar dacă visul tău este să stai la povești cu un regizor, cu o scenaristă, cu un cuplu de monteuri sau cu echipa din ultimul scurtmetraj românesc premiat la un festival german, noi ți-l putem îndeplini. Documentăm alături de tine și ne pregătim pentru interviuri, care, mai apoi, pot deveni și (serii de) portrete.

 

Discuție Carmen Lidia Vidu - Livia Almașan FOTO Roua Hinkov
Discuție Carmen Lidia Vidu – Livia Almașan. FOTO Roua Hinkov

Ce se întâmplă cu textele după ce le scrii

Orice text scris de voluntarx pentru platforma noastră parcurge un proces complex, dar logic. Mai întâi, îl urci în drive. Apoi, un editor îl citește și îți lasă observații. Urci al doilea draft, care este apoi transferat în WordPress de altă persoană, și în cele din urmă corectat. Textul tău trece, adesea, pe sub 2-3 perechi de ochi diferite, și credem noi că ajunge să fie publicat în varianta sa cea mai prietenoasă pentru public, fără a-ți știrbi însă stilul și replicile.

Cât durează să fie publicat depinde mult de context, disponibilitate și urgență. Un text de festival va avea întâietate, prin prisma recomandării sale „cât mai ține” evenimentul. O analiză evergreen s-ar putea să apară mai târziu, însă justificat, când îi vine ceasul. Un portret sau o serie de interviuri vor aștepta momentul oportun și vei fi oricum consultat/ă înainte să se întâmple.

 

FOTO Oana Zăuleț/ Cristi, Máté Kőrösi și Diana la TIFF

Cum devin voluntar/ă?

Aici există un formular de înscriere, pe care-l poți completa. Dacă ești selectat/ă, vei primi un e-mail din partea asociației (aivibuc @ gmail. com) cu pașii următori. Semnăm un acord GDPR, contractul de voluntariat & celelalte documente prevăzute de lege, un acord privind drepturile de autor… și bun-venit printre noi și pe canalul de discord unde ne organizăm!


Citește aici materialele #cinematics pe care le publicăm

1