Sunt artist 2D/3D din 2009 și lucrez în domeniul jocurilor pe mobil. Recunosc, înțeleg și creez conținut de calitate. Ca manager, pot coordona echipe mari, asigurându-mă că își ating cu succes obiectivele. Cred cu tărie în munca de echipă și tratez orice situație cu o atitudine pozitive și cu zâmbetul pe buze. Orice problemă are o soluție, iar ea poate fi găsită cu răbdare”, scrie Emanuel Costân pe profilul său de LinkedIn (n. red. traducere din limba engleză).
Cu câteva luni în urmă, am făcut un brainstorming intern cu redacția Botoșani. Am identificat împreună tineri din oraș/județ care au avut un parcurs profesional inedit, sau cu care reporterilor noștri voluntari le-ar plăcea să stea de vorbă. Sunt muzicieni, juriști, antreprenori sau sportivi. Ne propunem să le prezentăm poveștile într-o serie care începe cu #TheBoyNextDoor, băiatul amabil, mereu zâmbitor și foarte bun comunicator care este Emanuel Costân, game developer la MadLight Studio, în Barcelona.
Puteți urmări interviul complet pe canalul nostru de YouTube, la care vă invităm să vă abonați. Am reținut multe din discuția de o oră dintre invitat și cei trei băieți din redacția Botoșani, care nu au întâmpinat nicio dificultate în susținerea unui ritm natural în conversație și s-au descurcat de minune la partea de documentare înainte de înregistrare. Data viitoare, au afirmat ei, ieșim direct LIVE.
Text prezentare: Iulia Dromereschi
Realizatori interviu: Alexandru Cărămidariu, Andrei Chirieac & Valentin Zaharia (redacția Botoșani)
Header (c) ArtStation: Emanuel Costân
Am fost „martorul” tăcut și ascuns al acestui interviu. Și mi-a tresărit inima de bucurie, la fiecare nouă întrebare, la fiecare răspuns. De ce? E simplu, cei trei tineri îmi sunt foarte dragi, fiecare din ei în felul său, și fiecare unul dintre elevii mei de suflet. În generația lui Alexandru, care e proaspăt absolvent, a fost el (chiar dacă nu i-am fost diriginte, ci doar profesor). În generația lui Andrei și a lui Valentin, sunt ei doi, în primul rând, dar mai adaug și pe alții, colegi de-ai lor de clasă (pentru că le sunt diriginte și profesor).
Iar acest interviu, felul dezinvolt și firesc în care s-au integrat în discuție, legătura imediată stabilită între ei și Emanuel, a transformat mediul online într-o cameră caldă și primitoare, în care distanțele nu mai contau (chiar dacă nu erau de ignorat : Andrei și Alexandru în Botoșani – la vreo 30-49 de km unul de altul, Valentin în Ploiești, iar Emanuel în Spania, asistați de Iulia, din București), iar băieții s-au lăsat prinși într-o discuție prietenească, deși deloc simplă, cu plină de detalii tehnice, prin puterea unei pasiuni comune!
Felicitări din toată inima – sper că acesta este doar începutul unei călătorii de descoperire de sine, a oamenilor și a lucrurilor minunate care îi înconjoară!