Ne reîntâlnim cu Prințesa Shiori într-un nou volum plin de aventură și magie: „The Dragon’s Promise”.
Pentru cititorii care nu au ajuns încă la primul volum din serie, vă încurajez să îi dați o șansă. Încă din primele pagini o cunoaștem pe Shiori, o prințesă care putea să folosească magia într-un regat în care aceasta era interzisă. Totodată, fata are o fire aventuroasă și gusturi culinare deosebite, pe care le descoperim cu fiecare ocazie. Iar „The Dragon’s Promise” continuă povestea într-un mod fermecător.
Duologia „Six Crimson Cranes”
Deși am citit al doilea volum din serie la aproximativ doi ani după ce am terminat primul volum, lumea creată în duologia „Six Crimson Cranes” mi-a rămas în suflet de-a lungul timpului. Mă așteptam să fiu confuză și credeam că am uitat destul de multe detalii legate de poveste sau worldbuilding. Însă m-am bucurat când am început lectura și am realizat că m-am întors într-un univers cunoscut, alături de personaje pe care le-am îndrăgit în trecut.

Spre deosebire de primul volum, în „The Dragon’s Promise” avem mai mulți dragoni și pe Seryu. El este singurul dragon cu rol important în prima carte, apare în mult mai multe scene. Acestea au fost părțile mele preferate. Am aflat mai multe despre modul în care Elizabeth Lim și-a imaginat aceste creaturi mitice și ce rol aveau de îndeplinit în universul seriei. Ne este prezentată și o parte din istoria lor, împreună cu detalii importante legate de modul în care își pot împărți sufletul și ce reprezintă o perlă de dragon în obiceiurile lor.
Însă, aceste informații triviale o pun pe Shiori în situații deosebite, periculoase și neobișnuite. În prima parte a volumului, prințesa reușește să ajungă pe Tărâmul Dragonilor, unde are de suferit din cauza familiei lui Seryu. Este pusă la multe încercări, unele fiind mortale pentru oameni și i se oferă posibilitatea de a se căsători cu un dragon.
Kiki: pasărea din hârtie
În această serie, cititorii întâlnesc multe personaje bine conturate, de care se pot atașa foarte ușor. Dintre toate, preferata mea a rămas Kiki. La început, nu prea am înțeles de ce joacă un rol important în călătoria lui Shiori. Însă, după mai multe pagini, situația a devenit destul de clară. Prințesa a reușit să își păstreze o bucățică mică din suflet în Kiki. Din acest motiv, cele două reușesc să comunice telepatic și să fie de acord în cele mai multe situații.
Citește și
Lumea de vis din „Șase cocori stacojii” (Elizabeth Lim),
recenzia primului volum din duologie, scrisă tot de Alexandra Pătrașcu

De multe ori, Kiki mi-a lăsat impresia că ar prelua partea matură din Shiori, fiindcă părea conștientă de pericolele din jur. Totodată, îi oferea sfaturi bune și își făcea mereu griji pentru ea. Până la urmă, Kiki nu putea trăi dacă Shiori murea.
În afară de Kiki și Shiori, am reușit să mă atașez și de Seryu, Takkan și Raikama, chiar dacă în acest volum este prezentă doar amintirea ei. Pentru mai multe detalii despre povestea mamei vitrege, urmează să citesc prequel-ul acestei serii: „Her Radiant Curse”.
Seryu sau Takkan?
Pe lângă acțiunea plină de intrigi, un sistem magic unic și un worldbuilding complex, avem și un love triangle între Seryu, Takkan și Prințesa Shiori. La fiecare întâlnire cu Seryu din primul volum, am simțit o tensiune între el și prințesă, dar nu mă așteptam să ducă undeva. În prima parte a celui de-al doilea volum, m-am convins cu adevărat de gelozia dragonului.
Yet you act as though he’s the one who gave you a piece of his heart. As if he saved you from drowning in the Sacred Lake.” (Seryu)

În același timp, Seryu știe când este momentul să renunțe, iar povestea păstrează cititorul într-o stare de suspans și mister până la sfârșit. Oare cu cine va ajunge Prințesa Shiori’anma în cele din urmă? Cu cel care i-a fost sortit sau cu dragonul care i-a salvat viața de câteva ori?
Then I’ll have to find you when you’re reborn – before your strands have time to knot with his again.” (Seryu)
În a doua parte a volumului am adorat modul în care a fost conturat Takkan, personalitatea și curajul lui. Însă, nu m-am putut abține să nu mă gândesc și la situația în care se afla Seryu.
Vrei să citești mai multe recenzii de carte și să ne susții?
Nu am știut la ce să mă aștept de la aceste trei personaje, dar finalul pe care ni l-a oferit Elizabeth Lim a fost mai mult decât încântător. Poveștile de iubire se sfârșesc într-un mod neașteptat, iar fuga după pietre de dragon și demoni se încheie într-un mod satisfăcător.
Impresii de final
Seria „Six Crimson Cranes” se încadrează în genurile Fantasy, Young Adult, dar prezintă și elemente romantice și mister. O recomand iubitorilor de cărți pline de magie și suspans, care vor să descopere o lume unică, plină de dragoni și alte ființe supranaturale.
Dacă ați citit deja primul volum din serie, „The Dragon’s Promise” vă așteaptă cu mai multe intrigi, mai multă acțiune și mai multă magie.
O recenzie scrisă de Alexandra Pătrașcu (departament #cărticeală)
Editare de Sorina Sfreja-Nemeș
Layout de Alexandra Pătrașcu
Lasă un răspuns