Sakura. FOTO Alexandra Pătrașcu

„Regatele Ruinei” (Yoruhashi): Primele patru volume

„Povestea unei răzbunări disperate”

Cu mult timp în urmă, în Imperiul Lidian, oamenii și vrăjitoarele trăiau împreună, în armonie. Magia era considerată un dar de la Dumnezeu, iar cele alese să o folosească se bucurau de respectul și iubirea oamenilor. Dar acest lucru se schimbă treptat, odată cu evoluția științei.

 

Citind în parc „Regatele Ruinei”. FOTO Alexandra Pătrașcu

Vrăjitoarele încep să fie închise, vânate și omorâte, deoarece nu mai sunt necesare omenirii. Una dintre ele, Chloe, avea un ucenic uman, pe care îl învățase cum să folosească un tip de magie numită descriptivă. Când aceasta este prinsă, Adonis vrea să o răzbune.

Astfel începe adevărat război între magie și știință.

 

„Regatele Ruinei”: primul volum

Cuprinzând patru capitole, prima parte a seriei ne prezintă perioada incipientă a bătăliei descrise anterior. O întâlnim pe Chloe, o vrăjitoare puternică, care folosea magia gheții, și descoperim relația ei cu Adonis. Ea este cea care l-a salvat de la o soartă crudă și l-a crescut de mic, fiindu-i mentor și familie în același timp.

 

Primul volum. FOTO Alexandra Pătrașcu

Odată cu moartea ei, descrisă în detaliu, Adonis este închis într-un loc securizat, unde stă timp de zece ani. Atunci apare în peisaj un alt personaj puternic, Doroka, sacrificându-și viața pentru o prietenă captivă în același loc.

Planul ei merge mai departe, iar Adonis este eliberat și provoacă haos oriunde ajunge. În căutarea răzbunării, el își dorește să distrugă toți oamenii, împreună cu Imperiul Lidian.

 


Citește și

One Piece Film: Red | Meeting the Straw Hats,

un alt articol scris de Alexandra Pătrașcu ce descrie o experiență japoneză


Continuarea poveștii din „Regatele Ruinei”

Acțiunea propriu-zisă a seriei începe odată cu al doilea volum, când Adonis ajunge pe tărâmul vrăjitoarelor, creat acum zece ani, numit Lunamilia.

De data aceasta, vedem cum sunt pedepsiți adoratorii vrăjitoarelor. Înțelegem ce reprezenta Chloe atât pentru omenire, cât și pentru propriul clan, cum sunt create vrăjitoarele și de ce sunt diferite față de noi, oamenii, dar și ce planuri aveau vrăjitoarele pentru Adonis.

 

Al doilea volum. FOTO Alexandra Pătrașcu

Iar în volumul trei urmărim o luptă din războiul declanșat de Adonis. Sunt sigură că, în lipsa desenelor, această parte s-ar fi întins pe sute de pagini descriptive. Până la urmă, totul este bine când se termină cu bine, dar nu și în povestea noastră. Sunt afectate ambele rase, deoarece bătălia provoacă un adevărat haos și o mulțime de victime.

 

Al treilea volum. FOTO Alexandra Pătrașcu

 

Când vine vorba despre volumul al patrulea, ultimul apărut la imprintul NEZUMI, situația se schimbă. Mi se pare mai mult un OVA, deoarece nu avem neapărat un progres în acțiunea poveștii. Fără lupte, fără probleme, Adonis și Doroka doar își vindecă rănile și își creează un plan pentru viitor.

 

Al patrulea volum. FOTO Alexandra Pătrașcu

Am fost tare nerăbdătoare când am aflat de apariția acestui volum și imediat l-am luat la precomandă. Cel mai mult mi-a plăcut că nu m-a lăsat în suspans, precum celelalte, și am putut să iau liniștită o pauză de la „Regatele Ruinei”, până apar și celelalte volume.

 

Interacțiunea cu manga în limba română

Deși am mai citit până acum și alte titluri manga, precum Death Note, Demon Slayer, The Case Study of Vanitas și am văzut mult mai multe serii anime, Regatele Ruinei a fost primul meu contact cu volumele NEZUMI, iar de atunci am început să le colecționez. Acum le dețin pe toate.

Norocul nu m-a părăsit și, pe lângă aceste exemplare, primite prin parteneriat, am câștigat și volume de la Editura Nemira, prin intermediul unui Giveaway de pe Bookstagram. După mult timp în care le-am urmărit peste tot, am ajuns să le pun și eu în biblioteca mea. Mi se par o alegere bună pentru toți cititorii de manga care vor să încerce ceva nou, dar și pentru cei care nu au mai citit până acum. Poate limba română vă va atrage mai mult.

Am apreciat extrem de mult coperțile și mi s-a părut tare drăguț că a fost păstrat titlul și în japoneză. Cât despre celelalte serii, următoarea pe lista mea este Lecții de vals. Am văzut că are și câteva rețete japoneze, pe care aș vrea să încerc să le gătesc vara aceasta.

 


Date generale

Titlu: „Regatele Ruinei”

Poveste și ilustrații realizate de Yoruhashi

Tradusă în limba română, în format NEZUMI, la Editura Nemira, până la volumul 4

Anul publicării: 2022 primele trei volume și 2023 volumul al patrulea

Fiecare volum are aproximativ 180 de pagini

Genuri: manga, fantasy

Seria manga are în total șapte volume

Primele trei volume din această serie au fost primite prin parteneriatul AIVImedia.hub cu Editura Nemira și le puteți achiziționa ca set de pe site-ul editurii


O recenzie de carte scrisă de Alexandra Pătrașcu (departamentul #cărticeală)

Editare: Sorina Sfreja-Nemeș

Corectură: Iulia Dromereschi

Layout: Alexandra Pătrașcu

1
Alexandra Pătrașcu
Mi-am găsit pasiunea pentru citit aproximativ în clasa a treia cu ajutorul volumelor din seria „Cronicile din Narnia” și de atunci și până în prezent tot cărțile de ficțiune au rămas preferate mele, în special cele din subgenul High Fantasy.