ILUSTRAȚIE Lucian Gherasim

REACTIV 2022: Hai să creștem împreună!

În perioada 29 august – 4 septembrie va avea loc cea de-a doua ediție a festivalului REACTIV: ceva laborator de experiențe performative pentru adolescenți. Este un eveniment implementat de Centrul educațional de arte performative CEVA la Tabăra Oglinzi (Târgu Neamț). Intrarea va fi liberă și sunt așteptate toate categoriile de vârstă. 

 

AFLĂ CE AM SCRIS ANUL TRECUT DESPRE/ DE LA REACTIV #1

Procesul de organizare al festivalului din 2022 se concentrează pe transferul de practici, atât acumulate, cât și învățate, de la o generație la alta. Manifestul tinerilor care îl organizează spune destul de clar acest lucru. 

Noi, centrul CEVA, ne-am pus mintea, inima și mâinile la bătaie ca să facem a doua ediție a festivalului Reactiv . Acesta e un laborator de experiențe performative organizat de tineri și adolescenți pentru adolescenți și comunitate. Tema pe care am ales-o în acest an este ÎN CREȘTERE. De ce? Încălțați cu adidașii de anul trecut prindem curaj să privim lumea.

 

ILUSTRAȚIE Lucian Gherasim

Iar lumea e din ce în ce mai multă cu cât o privești mai tare. Mai multă căldură afară, mai multă forfotă în piept, mai multă transpirație în palme, mai multă furie în pumni. Mai multe cifre pe etichetele din magazin, vorbe care nu se ascultă, idei ce se contrazic, omul mare, omul mic. Conflictul dintre ei are tot mai multe scântei.

Nici n-am terminat de privit că adidașii ne-au rămas mici. Totu-i mult, totu-i ÎN CREȘTERE.” 

 

Ce tipuri de activități veți găsi la REACTIV

Principalele activități vor consta în „spectacol și performance”, unde puteți urmări în aer liber spectacole de teatru precum: Ia mai zi ceva! (trupa CEVA), Dawn way (trupa GONG), Cabaretul cuvintelor (trupa Tutti Frutti), Străinii (trupa Unicornii), Pledoaria unor crocodili (trupa Artwork).

 

Program Reactiv ILUSTRAȚIE Lucian Gherasim

De asemenea, la finalul festivalului va avea loc Experiment: ÎN CREȘTERE,  un circuit performativ realizat de trupele participante. Acestea vor fi coordonate de trainerii: Alex Gorghe, Anca Munteanu, Luana Hagiu, Luiza Mihăilescu, Bianca Trifan, Natalia Graur, Ioana Hogman și Mădălina Brândușe.

 

CUM A FOST ANUL TRECUT LA ATELIERUL NOSTRU DE JURNALISM

CEVAWorkshop 

Un performance coordonat de Raul Coldea, o dezbatere, dar și o proiecție de film și o petrecere tematică sunt câteva din evenimentele care vor anima ediția de anul acesta. PoveȘtiri de festival, atelier de jurnalism și comunicare susținut de asociația noastră, se va desfășura la Tabăra Oglinzi între 30 august – 2 septembrie, zilnic, de la 15.30 la 17.30.

 

Grafică (c)CEVA

Pentru mai multe informații legate de program sau activități vă invităm să vizitați pagina lor de Facebook.


Susține-ne și tu din doar trei clicuri. 

De-abia așteptăm să publicăm din nou cronici de teatru „la cald” și să vă transmitem puțin din energia de acolo. Iar până atunci puteți citi articolele noastre din ediția trecută a festivalului aici

1
Teodora Dumitroaea
Mereu mi-au plăcut poveștile. Și mereu mi-au plăcut oamenii. Iar când legi oamenii de povești, ajungi la viață, la comunitate, la ideea de a primi și de a oferi.