NFF Afis
Poster oficial al Nordic Film Festival

NFF | Nordic Film Festival revine la București între 23-26 noiembrie

După Timișoara, Nordic Film Festival revine cu cea a patra ediție în București, în perioada 23 – 26 noiembrie. Festivalul va fi găzduit de Cinema Elvire Popesco, Bd. Dacia Nr. 77.


În cele patru zile de festival, iubitorii cinematografiei nordice pot urmări 14 pelicule de lungmetraj, care prezintă diversitatea și aspecte inedite din spațiul nordic, în viziunile artistice ale cineaștilor din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

 

Selecția de anul acesta este, poate, cea mai bună de până acum. Avem un program bogat și divers de filme premiate la festivaluri internaționale de profil, ce acoperă o multitudine de genuri. Fie că optați pentru romance (Girl Picture) sau pentru dramă (A Perfectly Normal Family sau Backyard Village), pentru un film horror (Lamb) sau istoric (Amundsen), pentru o biografie (Sonja: The White Swan), un film pentru copii (Supermarsu 2) sau un documentar (Maija Isola), veți intra într-un spațiu cinematografic atipic și captivant”, a declarat Vlad Rotaru, directorul artistic al festivalului.

 

Nordic Film Festival - Program
Sursă foto: Nordic Film Festival

 

Vă invităm de joi până duminică la următorul program:

  • Joi – Opening Night
  • Vineri – Thriller Night
  • Sâmbătă – Kids Morning & Drama Evening
  • Duminică – Kids Morning & Girl Power Evening

 

Filmele sunt subtitrate în limba română și în limba engleză.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la București, Ambasadei Republicii Finlanda la București, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București.

Prima ediție a Nordic Film Festival a avut loc în 2018 la București, fiind urmată de alte două ediții la București (2020, 2022) și două ediții retrospective, la Sibiu și Chișinău (2019). În luna septembrie a acestui an, Nordic Film Festival a fost găzduit pentru prima dată în Timișoara.

 

Citește materialele scrise de echipa AIVImedia.hub în ediții anterioare

 

Nordic Film Festival - Girl Picture
Sursă foto: Nordic Film Festival

Biletele sunt deja disponibile online și la casieria Cinema Elvire Popesco

 


Programul festivalului și informații: Facebook, Instagram și TikTok.

Contact: nordicfilmfestivalbucharest@gmail.com.

Sponsori: CityFemme și Novo Nordisk

Parteneri media: Blog de Cinema, CinEmil, CineFan, Cinefilia, CineGhid, CineJurnal, .filmecarti, MovieNews, Munteanu Recomanda, Nine O’Clock, Revista Famost, PRWave, RomaniaJournal, Zile și Nopți


Comunicat adaptat pentru WordPress de Briana Lupea

1
Briana Lupea
Sunt Briana, mare iubitoare de cărți, muzică, dans și animale. Scriu articole petru AIVI și, în secret, poezii. V-am spus că îmi place absolut fiecare lucru pe care îl fac pentru AIVI?