eveniment crux
Afiș eveniment: „Lumi fantastice”

Lumi fantastice | Sesiune de Q&A și autografe cu scriitoarele Ana-Maria Negrilă și Cezarina Anghilac

Editura Crux Publishing, în parteneriat cu Librăriile Cărturești, te invită sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 18:00, la Modul – Cărturești (Strada Academiei 18-20, București). Atunci va avea loc evenimentul Lumi fantastice | Sesiune de Q&A și autografe cu scriitoarele Ana-Maria Negrilă și Cezarina Anghilac. Discuția va fi moderată de Andreea Sterea, editor-șef al Crux Publishing.


 

Evenimentul se adresează tuturor fanilor de literatură science-fiction și Fantasy (și nu doar) care caută mai mult decât simple povești: lumi unice, construite meticulos, detaliu cu detaliu.

eveniment crux
Afiș eveniment: „Lumi fantastice”

Despre worldbuilding, imaginație fără limite și universuri alternative fascinante se va discuta cu scriitoarele Ana-Maria Negrilă și Cezarina Anghilac. Acestea sunt cunoscute publicului român pentru seriile lor SF&F Stelarium și Stăpânul umbrelor, respectiv În cercul fiarei. Cele două autoare vor răspunde la întrebări. Pe lângă asta, vor dezvălui publicului mecanismele prin care își construiesc lumile și vor oferi autografe.

 

Ana-Maria Negrilă

Ana-Maria Negrilă este scriitoare și traducătoare, cu o carieră diversă și prolifică. Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din București, a debutat în 1993. A căștigat numeroase premii de-a lungul anilor, inclusiv premiul Vladimir Colin (în 2008 pentru romanul Împăratul ghețurilor și în 2021 pentru romanul Agenții haosului). A publicat în reviste și antologii de renume din țară și de peste hotare, iar operele sale au fost traduse și publicate în străinătate.

A scris mai multe romane și serii, printre care seria science-fiction Stelarium (Crux Publishing) și seria epic fantasy Stăpânul umbrelor (Crux Publishing). Pe lângă ficțiune, Ana-Maria Negrilă a publicat și articole și studii științifice pe teme diverse. În 2021, a publicat un roman de ficțiune istorică, Cele patru oglinzi ale adevărului (Hyperliteratura), pentru care a primit premiul special la Concursul național de creație literară „Vasile Voiculescu”.

 

Cezarina Anghilac

Cezarina Anghilac este scriitoare, specializată în science fiction, Fantasy, mystery și horror. Cu studii în sociologie și antropologie la Universitatea din București, a început să se afirme în lumea literară după ce a urmat cursurile Atelierului SF&F, organizat de Revista de povestiri și Bookblog în 2015. A fost redactor la Revista de suspans și a debutat cu volumul de povestiri Cine doarme și visează, în 2017, câștigând premiul AntareSFest pentru Cel mai bun debut SFFH al anului.

A publicat proză scurtă în diverse reviste și antologii, obținând premiul AntareSFest pentru Cea mai bună povestire SFFH în primă apariție în 2016 (pentru povestirea Doar vântul) și premiul Revistei Galaxia 42 la categoria Fantasy (pentru povestirea Aroma fină de nisip încins). În 2022, a lansat primul volum al seriei dark fantasy În cercul fiarei – Promisiuni de sânge, urmat, în 2023, de al doilea și ultimul volum, În cercul fiarei – Puțină speranță (Crux Publishing).

Așadar, ne vedem pe 7 octombrie, de la ora 18.00, la Modul Cărturești, să explorezi alte dimensiuni. Vom fi alături de două scriitoare care definesc și continuă să redefinească granițele literaturii science-fiction și Fantasy.


Comunicat adaptat & layout de Teodora Dumitroaea.

0
Teodora Dumitroaea
Mereu mi-au plăcut poveștile. Și mereu mi-au plăcut oamenii. Iar când legi oamenii de povești, ajungi la viață, la comunitate, la ideea de a primi și de a oferi.