Insider Unwrapping cover
FOTO Casa Tranzit

INSIDER // Beyond Touring

Beyond Touring explorează noi forme de experiențe artistice și noi feluri de a face cunoștință cu oamenii din jurul acestora. Organizatorii își iau timpul necesar pentru a cunoaște publicul și grupurile artistice locale, reflectând în același timp asupra contextului și a spațiului în care are loc prezentarea.

Este propus un program de mai multe zile în care vor avea loc o serie de performance-uri, iar publicul va avea șansa de a face cunoștință cu colectivul artistic din spatele INSIDER: Unwrapping RealityParticipanții sunt invitați să ia parte la seria performativă, la o discuție cu artiștii și la un atelier condus de aceștia.

INSIDER: Unwrapping Reality explorează intersecția dintre realitatea virtuală și cea fizică. Mediază un laborator de percepție în care granițele dintre lumea reală și cea virtuală sunt puse sub semnul întrebării în încercarea de a reflecta asupra a ceea ce înseamnă de fapt realitatea trăită zi de zi. INSIDER explorează modul în care acest amestec de realități ne afectează corpurile și senzația de a fi prezent. În timpul spectacolului alegerile fiecărui rmăritor creează un mod particular de a investiga și de a experimenta această nouă lume. Fiecare reprezentație a performance-ului este concepută pentru două persoane. Va fi accesibil în limbile engleză, română și maghiară. 

Seria performativă se desfășoară pe 2, 3 și 4 iunie, într-un interval orar divers. Pentru a afla mai multe, puteți arunca un ochi peste eveniment.  

Pe 5 iunie, între 14:00 și 18:00, va avea loc un workshop cu creatorii. Acesta invită participanții la o interacțiune cu conceptele și metodele care animă acest tip de muncă artistică, dar și cu tehnica implicată. Atelierul este gratuit și deschis persoanelor de orice vârstă.

Citește și Reportaj: MECANICA DISTANȚEI – adevărata formă a dansului

 

ARTIST TALK: 7 iunie, 19:00

Pe 7 iunie la ora 19:00 va avea loc o sesiune de Artist Talk care va încheia această ediție. Aceasta va presupune întâlnirea cu artiștii din spatele INSIDER: Unwrapping Reality și pe producătorii de la TERĒN – pole performativního umění. Va avea loc o discuție deschisă despre procesul, temele și întrebările din INSIDER.

Oricine este binevenit să participe, iar dacă v-am făcut curioși, găsiți aici biletele pentru peformance.

Lucrarea va fi prezentată pentru prima dată în România la Casa Tranzit, în cadrul turneului Beyond Touring: Reality Surfing and Insider tour project la Tatwerk, Terén și Fundația Tranzit. Programul este implementat cu sprijinul programului Europa Creativă Perform Europe.

2
Teodora Dumitroaea
Mereu mi-au plăcut poveștile. Și mereu mi-au plăcut oamenii. Iar când legi oamenii de povești, ajungi la viață, la comunitate, la ideea de a primi și de a oferi.