Cover pentru cursul online de Ingineria rachetelor
FOTO Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

„Ingineria rachetelor”, curs online în cadrul Școlii de Vară FDVDR

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu 2SPACE, singura echipă care a creat de la zero o rachetă supersonică 100% românească, lansează, în premieră, Cursul online „Ingineria Rachetelor”, în cadrul celei de-a doua sesiuni a Școlii de Vară FDVDR, ediția 2024.

Acest program inovator despre universul ingineriei aerospațiale este dedicat liceenilor. El promite să inspire și să educe viitoarea generație de ingineri și cercetători spațiali. Cursul online „Ingineria Rachetelor” va fi susținut de Cătălin Chelmuș, team leader 2SPACE, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”.


 

De-a lungul celor patru lecții, participanții vor analiza cazuri practice, vor modela geometric componente și vor simula matematic condițiile de zbor ale rachetelor cu scop de cercetare. Pe lângă informațiile teoretice, cursanții vor avea ocazia să participe la discuții interactive și sesiuni de întrebări și răspunsuri cu experți din domeniu.

 

Cover pentru cursul online de Ingineria rachetelor
FOTO Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Structura cursului este concepută pentru a oferi o perspectivă cuprinzătoare asupra ingineriei rachetelor:

  • Modulul I: „Introducere în Ingineria Aerospațială” oferă o incursiune în istoria rachetelor, de la antichitate până la programele spațiale moderne;
  • Modulul II: „Principii de Funcționare și Tipologii” explorează principiile fizicii care guvernează funcționarea rachetelor și provocările mediului cosmic;
  • Modulul III: „Proiectare și Simulări” învață participanții bazele proiectării CAD și simulează zboruri pentru diverse tipuri de rachete;
  • Modulul IV: „Manufactură și Tehnologii” descoperă metodele de manufactură, tipurile de materiale și principiile de producție ale rachetelor.

Înscrierile la Cursul online „Ingineria rachetelor” sunt deschise până pe 8 august. Cursul este dedicat elevilor de liceu cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani.  Pentru înscriere, completați formularul disponibil pe fundatiadanvoiculescu.ro.

 

Citește și BSF 2022 | Salonul de știință al școlilor – De la tineri pentru tineri

 

Școala de Vară FDVDR, ediția 2024, este o inițiativă dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani și se va desfășura pe perioada verii, oferindu-le o oportunitate unică de a învăța și de a se dezvolta. Activitățile propuse stimulează gândirea creativă și inovativă, pregătindu-i pe copii pentru provocările viitorului.

Toate activitățile sunt coordonate de profesori și specialiști calificați, asigurând un mediu sigur și atent pentru toți participanții. Cursurile din cea de-a doua sesiune a ​Școlii de Vară FDVDR, ediția 2024, pot fi consultate pe fundatiadanvoiculescu.ro.


Adaptare pentru WP de Diana Hîncu
1
Diana Hîncu
Sarcasmul și ironia îmi sunt cele mai bune arme... deși uneori sunt însoțite de mult prea multe glume proaste și momente „stânjenante”.