banner gala HOP
Cover Gala HOP. GRAFICĂ Mihai Păcurar

Gala Tânărului Actor HOP 2023: program

Întâlnirea cu HOP-ul 26, cel tehnologizat, are loc chiar în acest moment la Alba Iulia. 25 de actori pregătiți să urce pe scenă vor prezenta juriului și publicului, timp de trei zile (30 august-1 septembrie), momentele pregătite, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Cum ajunge tehnologia să potențeze arta actorului? Afli dacă urmărești performance-urile Actorilor HOP 2023!


Pe lângă competiția dedicată tinerilor actori, poți urmări și două spectacole invitate. Acestea poartă amprenta Letei Popescu și a lui Alexandru Dabija, regizorii care direcționează artistic ediția curentă a Galei HOP.

Astfel, vineri, 1 septembrie, de la ora 20.00, după evoluția concurenților, ești așteptat/ă în sala de spectacol a Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia la întâlnirea cu energica echipă a Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca care va prezenta spectacolul (IN)CORECT.

Textul și regia sunt semnate de Leta Popescu, scenografia de Lucia Mărneanu, mișcarea scenică de Farid Fairuz, atmosferă sonoră de Oana Hodade, iar colajul video de Doru Vatavului. O comedie nostalgică despre dinamica unei familii cu amintiri contradictorii, jucată de Sânziana Tarța, Cătălin Filip, Oana Mardare, Alina Mișoc, Emőke Pál, Paul Sebastian Popa, Tavi Voina și Doru Taloș.

Iar sâmbătă, 2 septembrie, începând cu ora 18.00, înainte de decernarea premiilor HOP 2023, la Casa de Cultură a Studenților, Teatrul ACT din București prezintă spectacolul Moș Nichifor, după „Moș Nichifor Coțcariul” de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija. Un spectacol despre întâlnirea dintre două generații, cu iz filozofic și plin de umor, cu Marcel Iureș și Ruxandra Maniu.

 

afis HOP
Afiș HOP 2023. GRAFICĂ Mihai Păcurar

 

Biletele la cele două spectacole invitate în afara concursului, precum și la competiția Galei HOP, au fost puse în vânzare de pe 18 august, online și la sediul Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia. Prețul biletelor: 28 lei (adulți), 15 lei (studenți și pensionari), 7 lei (elevi).

Nu uita că poți urmări live concursul galei pe site, pe contul de Facebook al Galei HOP sau pe contul de YouTube al UNITER. Îți poți vota actorii preferați sâmbătă, 2 septembrie, între orele 00.00 și 17.00, aici.

Poți face cunoștință cu toți participanții la această gală aici.

 

PROGRAM

Miercuri, 30 august / Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia
18.00 – 21.30: Proba impusă, secțiunile Individual și Grup
(pe baza fabulei „Măgarul și catârul” de Esop)

Joi, 31 august / Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia
18.00 – 19.30: Proba la alegere, secțiunea Individual: Oana Jipa, Radu Fărcane, Sara Pongrac, George Cocoș, Paul Bondane, Andrei Cristea, Cristina Casian, Maria Grosu.

20.00 – 22.00: Proba la alegere, secțiunea Grup:
„ANGAJAȚI-MĂ!”, creație colectivă cu inserții din „Pescărușul” de A.P. Cehov, cu Ama Beschieru și Robert Ioan;
„TIC TAC TOK”, creație colectivă, cu Andrei Marius Barbu și Francesca Fülöp;
„CELĂLALT”, creație colectivă, cu Sașa Pânzaru și Denissa Rogoz.

Vineri, 1 septembrie / Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia
17.00 – 18.00: Proba la alegere, secțiunea Individual: Răzvan Omotă, Sașa Pânzaru, Gabriela Porumbacu, Răzvan Mîndruță, Alexandru Romescu.

18.00 – 19.00: Proba la alegere, secțiunea Grup:
„UNTITLED”, creație colectivă, cu Eduard Crucianu, Radu Fărcane, Tudor Manea, Andrei Mărgineanu, Andrei Pleșa, Sara Pongrac și Denisa Vraja;
„A FOST ODATĂ…”, adaptare de Luana Hagiu, după „Povești corecte politic de adormit copiii” de James Finn Garner, cu Alexandru Condurat și Ingrid Neacșu.

Vineri, 1 septembrie / Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia
20.00 – spectacol invitat: (IN)CORECT, textul și regia Leta Popescu; 2h I 14+

Sâmbătă, 2 septembrie / Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia
18.00 – spectacol invitat: Moș Nichifor, după „Moș Nichifor Coțcariul” de Ion Creangă, regia Alexandru Dabija; 1h 10min I 14+

19.30: DECERNAREA PREMIILOR HOP 2023

Programul Galei HOP a cuprins (în perioada 26-29 august) workshop-uri, întâlniri, sesiuni de masterclass cu circuit închis susținute de
Dragoș Buhagiar, Andrei Cozlac, Alexandru Dabija și Leta Popescu.


Comunicat adaptat & layout de Teodora Dumitroaea

0
Teodora Dumitroaea
Mereu mi-au plăcut poveștile. Și mereu mi-au plăcut oamenii. Iar când legi oamenii de povești, ajungi la viață, la comunitate, la ideea de a primi și de a oferi.