Furie și furtună? Mai degrabă „Mentă și înghețată”

Isabell este membră a redacției #curteadearges și a departamentelor #carticeala și #creativ. A susținut pentru media.hub un atelier despre cum să-ți creezi propriul canal de YouTube, iar pe al ei îl puteți urmări aici.

Fantasy. Iubire. Aparențe. Violență. Supranatural.

La asemenea lucruri să vă așteptați când citiți povestea lui Trinity, un Nefilim problematic, și a lui Zayne, un Gargui cu un secret întunecat.

Cartea nu pierde timpul și intră în acțiune încă de la prima pagină, iar de la doua lucrurile se înrăutățesc deja. Personal, am fost absorbită imediat în lumea ficțională creată de Jennifer L. Armentrout. Scrierea modernă, acuratețea referințelor religioase, dialogurile amuzante și întorsăturile de situație sunt doar câteva elemente regăsite și mult iubite de mine într-o carte atât de bună.

Nu vreau să dau multe spoilere, dar este misiunea vieții mele să conving lumea să citească această carte, pentru că este prea incitantă.

Trinnie a trecut prin multe lucruri în cei 18 ani de viață ai ei: și-a pierdut mama, este vânată constant de niște Demoni Superiori, vrăjitoare și cine mai știe ce, urmărite de trădare și are probleme grave de vedere. Dar nu a simțit niciodată acea legătură de trup și suflet între două persoane, Nefilim și Protector. Este conectată cu Misha, dar nu se compară cu legătura adevărată cu un Protector. Nu se compară cu legătura ei cu Zayne.

Zayne a apărut în viața ei în cel mai oportun moment, salvând-o și protejând-o. El are un secret întunecat, care nu îi dă pace, care l-a împins spre a se îndepărta de clanul lui, dar și în brațele lui Trin. Zayne este definiția perfecțiunii, cel puțin din perspectiva lui Trinity, iar felul simplu și direct în care interacționează este credibil și original.

Foto: Isabell Smărăndoiu

Lucrul care m-a atras, fascinat și înfiorat este cât de mult mă regăsesc în Trinity. Amândouă suntem dure și facem haz de necaz, dar foarte emotive și vulnerabile în preajma unei anumite persoane. Ne dorim mereu să salvăm oameni, iar asta mă duce cu gândul și la frații Winchester din serialul Supernatural. Suntem scunde pe lângă toată lumea – deși ea doar prin comparație cu Garguii. Amândouă suntem enervante și aventuroase. Nu pot exprima sentimentul acela când simți că citești despre tine, dar cred că cititorii avizi mă înțeleg.

Citind cartea vă veți simți în mijlocul acțiunii, veți vrea să țipați de frustrare și veți trece prin multe stări de spirit. Awww și Ceeee??? vor fi printre cele mai des folosite exclamații și nu veți putea lăsa cartea din mână (recunosc că până și eu am terminat-o în ora de fizică).

Ca să înțelegeți titlul recenziei mele, vă recomand călduros să citiți cartea. Lectură plăcută și baftă cu palpitațiile!


Cartea a fost publicată de Editura Litera și poate fi comandată de aici.

Are 528 de pagini și a fost tradusă în limba română de Iulia Dromereschi.

4
Isabell Smărăndoiu
Pasionată de muzică și artă, în toate formele ei. Îmbină scrisul cu muzica și mereu își pune creativitatea la încercare.