Frunza de aur este o povestioară scurtă, dar cu multe substraturi. Mie, ca adult, mi-a dat puțin de gândit și analizat, iar Mia a fost de-a dreptul fascinată atât de ilustrații, cât și de poveste în sine. Astăzi, în timp ce colora, am apucat s-o întreb una-alta despre cărticică.
Într-o zi, în pădure apare o frunză de aur. Dintr-odată, fiecare animal și-a dorit-o. Au smuls-o, apoi fiecare i-o lua celuilalt. Frunza s-a rupt și a devenit bucățele care, mai apoi, au fost duse de vânt. Toți s-au întristat și au realizat că frunza lor cea prețioasă nu mai era.

Ne-am dat seama împreună că animalele s-au purtat egoist și au ajuns să distrugă frunza.
Anotimpurile au trecut și a venit iar primăvara. Apoi s-a produs minunea: în pădure a apărut o nouă frunză de aur. De data aceasta, animalele și-au învățat lecția. Au lăsat frunza la locul ei și s-au bucurat împreună de ea. Sau, în cuvintele Miei, animalele nu au mai rupt-o, au avut grija de ea și s-au bucurat cu toții.
Puteți comanda cărți de pe site-ul editurii Cartea Copiilor cu 25% reducere alăturându-vă comunității noastre cărticești.

E o poveste foarte simpatică, din care și noi, ca adulți, avem ce învăța. Iar ilustrațiile sunt superbe.
Se pare că decorarea cu foiță de aur (gold leaf) este o formă de artă inventată de egipteni, în urmă cu 3000 de ani. Totodată, bunicul autoarei s-a ocupat cu decorarea cu foiță de aur a multor clădiri din New York (informație preluată de pe prima pagină a cărții).
Frunza de aur
Fetița Sorinei se numește Mia și are aproape cinci ani. La rugămintea noastră, au acceptat să recenzeze împreună cărți potrivite pentru vârsta ei.
Material scris de Sorina Sfreja-Nemeș
Editare, corectură & layout de Iulia Dromereschi
Lasă un răspuns