Coperta Festivalului de Film UrbanEye FOTO Arhivă
Coperta Festivalului de Film UrbanEye FOTO Arhivă

Festivalul de Film UrbanEye, din 9 noiembrie la Cinema Elvire Popesco și Apollo 111

UrbanEye Film Festival are loc între 9 și 13 noiembrie și propune în acest an o selecție de filme despre transformarea orașelor. Pornind de la tema transformării, pentru această ediție a festivalului, UrbanEye aduce o secțiune specială care prezintă 100 de ani de plimbări prin București în 21 de filme de arhivă.


 

În cadrul UrbanEye, o secțiune specială este dedicată filmelor de arhivă despre București. Aproape o sută de ani din istoria capitalei sunt cuprinși în 21 de filme propuse de curatorii Ana Szel și Andrei Rus.

Prin intermediul unor filme de ficțiune, documentare de montaj, filme-eseu, buletine de știri, filme coregrafice, filme experimentale ce au în centru Bucureștiul, programul încearcă nu doar să restituie un oraș aflat într-un continuu proces de schimbare, în funcție de politicile regimurilor care s-au succedat la conducere, ci și fațete diferite ale acestuia, așa cum s-au reflectat ele, în timp, prin viziunile unor cineaști mai mult sau mai puțin cunoscuți” argumentează Ana Szel și Andrei Rus.

 

Festival de Film UrbanEye 2022 FOTO Arhivă FFUE
Festival de Film UrbanEye 2022. FOTO Arhivă FFUE

Cele 21 de filme de arhivă sunt prezentate în cadrul a cinci programe de difuzare, care vor rula la Cinema Elvire Popesco și Apollo 111, între 10-13 noiembrie.

 

Întreaga selecţie de filme din UrbanEye se regăsește pe www.UrbanEye.ro. Biletele pot fi achiziţionate de pe www.Eventbook.ro.

10 pentru București

Reprezentanți din zece ONG-uri și instituțiii care contribuie la o dezvoltare sănătoasă a Bucureștiului au răspuns, pentru UrbanEye, la întrebări despre ce consideră că funcționează și ce nu. Ce este de păstrat, ce este de schimbat și cum poate fi mai bine: în cadrul campaniei 10 pentru București.

Descoperiți pe site-ul UrbanEye perspective despre transformarea orașului de la următoarele organizații și instituții: AMAIS, ARCEN, BAZA, Centrul Național al Dansului București, Centrul FILIA, Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire, Greenpeace, Nod Makerspace, Street Delivery și Studio Basar.

 

 

Citește și: UrbanEye Film Festival 2022: Despre transformare

Viziunile prezentate în campania 10 pentru București sunt cât se poate de diverse. În mod organic, ideile despre oraș s-au strâns în jurul a cât îl iubim, ce îl face special, cât e al nostru și câte dintre toate acestea pornesc de la relația cu noi înșine, locuitorii.

 

Despre Festivalul de Film UrbanEye

Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociaţiei ARTA în dialog, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul Arhitecturii și de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul programului „București afectiv 2022”.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.


Suntem parteneri media UrbanEye Film Festival 2022 și vom publica reportaje și cronici de pe teren.

1