Fă și tu: Ouă de Paște cu animale

Pentru că mai este foarte puțin și vine Paștele, ne-am gândit să îți venim în ajutor, în cazul în care ai nevoie de activitați noi de făcut împreună cu copiii, sau pur și simplu îți dorești și altfel de ouă pe masă. Sau poată că vrei să ai poze cât mai originale, pentru a le posta pe rețelele de socializare de sărbători, și ai nevoie de accesorii pentru decoruri cool.

Ceea ce vă propun eu se realizează foarte rapid și aveți nevoie de foarte puține materiale. În plus, sunt modele simplu de făcut și pot fi făcute de orice copil. Și vă asigur că îi va încânta rezultatul final și se vor distra pe parcursul activității. Am ales să decorăm ouă simple, nevopsite, doar fierte, fapt ce face această activitate ideală pentru a fi realizată împreună cu copiii la școală sau la grădiniță, înainte de Paște. Bineînțeles că aceleași modele se pot face și pe ouăle vopsite. Vă voi prezenta câteva idei de ouă decorate cu animale, pentru că nu e nimic mai adorabil și mai apreciat de micuți decât un ou decorat cu un iepuraș de Paște sau cu oricare este animalul lor preferat!

 

Cum procedăm

  1. Spălați și fierbeți ouăle.
  2. Lasați-le să se usuce puțin.
  3. Eu vă sfătuiesc să faceți mai întâi conturul cu un creion. Așa veți fi mai sigur/ă că rezultatul final va fi cel pe care îl doriți. Dacă lucrați cu copii foarte mici, atunci vă puteți opri chiar la acest pas. Puteți folosi și creioane colorate, dacă doriți. Ca prim exemplu, hai să desenam pas cu pas un iepuraș.
FOTO Andreea Cristea

Deja avem un iepuraș foarte drăgălaș. Este timpul să trecem la pasul următor. Cum spuneam la început, vreau să vă propun un tutorial cu cât mai puține materiale posibile, așa că am ales animăluțe care arată bine și doar în alb și negru, dar sunteți liberi/e să vă urmați imaginația și să folosiți și alte culori.

4. Pentru pasul acesta eu am folosit un liner pentru textile, precum  cel din poza de mai jos. Este foarte rezistent și conferă un aspect de relief desenului.

FOTO Andreea Cristea

Pur și simplu am urmat conturul trasat cu creionul și l-am acoperit cu linerul. Dacă folosiți acest tip de liner, țineți cont că ouăle trebuie lăsate să se usuce apoi timp de 1-2 ore. Puteți folosi dopuri de plastic de la sticle ca suport pentru uscare.

Puteți folosi acrilice sau tempera, dacă aveți la îndemână. Dacă folosiți tempera, vă sfătuiesc să diluați puțin aracet cu apă și să amestecați cu vopseaua în timp ce lucrați, pentru a rezista mai mult timp. Altfel, tempera se va șterge destul de repede.

Eu am ales să lucrez cu acest tip de liner tocmai pentru că este foarte rezistent și nu se șterge nici dacă ouăle sunt ținute la frigider și se udă din cauza condensului. Dar dacă faceți această activitate doar ca să vă distrați împreună cu copiii, puteți folosi orice tip de culori vă este la îndemână.

Acum hai să vedem cum arată iepurașul nostru după ce am terminat acest pas.

FOTO Andreea Cristea

Ce alte animale mai putem desena? Iată doar câteva exemple:

FOTO Andreea Cristea

Ce animal nu poate lipsi din colecția de Paște? O oiță.

Întâi îi vopsim lâna cu acuarele de culoare albă sau aracet. Puteți alege un ou cu coaja mai închisă la culoare. Va arăta mai bine.

 

Apoi facem cu negru conturul feței. Ce oiță zâmbitoare avem!

 

Cât de adorabil arată toate animalele noaste împreună!

Sper că v-ați distrat desenându-le.


Andreea de la MAD Creations va scrie ocazional texte DIY pe platforma noastră. Dacă nu ai timp sau chef să-i urmezi explicațiile, poți și să comanzi de pe pagina ei creații originale: de la cutiuțe la portrete la bijuterii originale, Andreea știe picta pe tot soiul de materiale, cu tot soiul de culori, și este foarte încântată să discute cu tine despre detalii.

Dacă vrei să ne împărtășești și tu din pasiunile și opiniile tale, hai să fii #specialguest pe media.hub! Te ajutăm cu editarea textului, sau cu ilustrații, sau poze, și te publicăm cu mare drag.

3
Andreea Cristea
Andreea este biochimistă, dar o pasionează desenul și pictura. Se ocupă de ele în timpul liber, cele câteva ore în care copilul ei doarme, în fiecare zi. Încearcă să scrie despre lucruri care o pasionează, și va fi fericită dacă o citește cineva.