Afișul oficial al evenimentului de lansare

Dezbatere și prezentare de carte de la Librăria Tritonic: „Ne-pacea informațională. Cine pierde și cine câștigă în epoca hiperconectivității” de Alina Bârgăoanu

Librăria Cărturești Carusel și Tritonic Books au plăcerea de a invita publicul la o dezbatere captivantă și utilă: „Ne-pacea informațională. Cine pierde și cine câștigă în epoca hiperconectivității”.


Evenimentul va avea loc luni, 27 mai 2024, începând cu ora 18:00, în București, la Librăria Cărturești Carusel, Str. Lipscani nr. 55.

În cadrul evenimentului va fi prezentat volumul Ne-pacea informațională. Cine pierde și cine câștigă în epoca hiperconectivității, care reunește articole publicate de Alina Bârgăoanu între 2019 și 2023. Această lucrare oferă o perspectivă profundă asupra crizelor multiple declanșate sau accelerate de pandemia de Covid-19, abordând teme precum lecțiile (ne)învățate ale pandemiei, războiul interpretării și Pax Technica.

Afișul oficial al evenimentului de lansare

Invitați

Alina Bârgăoanu – autoare și decan al FCRP

Adrian Artene – director editorial al trustului de presă GÂNDUL

Cristian Grosu – redactor-șef cursdeguvernare.ro

Bogdan Hrib – coordonator TRITONIC Academic Books

 

Participanții vor avea ocazia să discute direct cu autoarea și invitații, explorând temele complexe prezentate în carte.

Volumul de față reunește articole publicate în perioada 2019–2023, oferind o fotografie a crizelor multiple pe care pandemia de Covid-19 le-a declanșat sau le-a accelerat. Oricât de răzlețe ar părea dacă ar fi consultate exclusiv în mediul online, articolele selectate sunt unite de câteva teme comune. Lecțiile (ne)învățate ale pandemiei, războiul interpretării și Pax Technica. Vă invit să citiți sau să recitiți articolele reunite în volum prin prisma acestor teme și preocupări dominante și interconectate.”, Alina Bârgăoanu.

Ce mai putem citi de la Tritonic Books

Despre carte

„Ne-pacea informațională. Cine pierde și cine câștigă în epoca hiperconectivității” reunește o selecție de articole publicate între 2019 și 2023. Oferă o analiză cuprinzătoare asupra impactului hiperconectivității asupra societății contemporane. Autoarea explorează teme precum lecțiile pandemiei, războiul interpretării și Pax Technica, oferind cititorilor o perspectivă rafinată la granița dintre editorial, jurnal și reflecție academică.

Editura Tritonic, fondată în 1993 sub numele Tritonic Media, a reprezentat o prezență semnificativă pe piața editorială românească de aproape trei decenii. În 2011, Tritonic Books a preluat brandul, consolidându-și reputația și diversificându-și portofoliul de publicații.

Structura editorială a Tritonic Books este bine definită, acoperind două mari direcții:

Cartea academică: Această direcție reprezintă o platformă vitală pentru diseminarea cunoașterii și cercetării în diferite domenii. Tritonic Books a dezvoltat colecții esențiale precum Comunicare Media, Sociologie, Asistență Socială, Antropologie, Istorie, Management și Marketing, Studii Europene, Politici Publice, Psihologie și multe altele.

Cartea de ficțiune: Tritonic Books oferă cititorilor o gamă variată de opțiuni în domeniul ficțiunii, structurată în patru colecții distincte. Mystery & Thriller, SF & Fantasy, Cașmir și LIT. Editura aduce în fața cititorilor români atât opere clasice, cât și lucrări contemporane.

Distribuția cărților se realizează atât prin intermediul unei librării virtuale proprii, cât și prin parteneriate solide cu cele mai importante platforme online și librării fizice din întreaga țară. De la Libris.ro, Elefant.ro și Librarium (Cartepedia) la Cărturești și o serie de librării independente, Tritonic Books asigură accesibilitatea și disponibilitatea cărților sale în întreaga țară.


Comunicat adaptat pentru WordPress de Briana Lupea
1
Briana Lupea
Sunt Briana, mare iubitoare de cărți, muzică, dans și animale. Scriu articole petru AIVI și, în secret, poezii. V-am spus că îmi place absolut fiecare lucru pe care îl fac pentru AIVI?