FOTO Editura Corint

Dezbatere: Capcana lui Tucidide – despre evitarea unui război

Editura Corint vă invită la dezbaterea pe marginea cărții „Capcana lui Tucidide. Mai pot evita Statele Unite și China războiul?” de Graham Allison, volum de referință în domeniul relațiilor internaționale, publicat în imprintul Corint Istorie. Evenimentul are loc luni, 18 aprilie, ora 19.00, la librăria Humanitas Cișmigiu.

FOTO Editura Corint

În „Capcana lui Tucidide”, Allison identifică o provocare fundamentală pentru ordinea mondialăː impactul unei puteri emergente asupra puterii conducătoare. De-a lungul ultimelor cinci veacuri, premisele pentru un astfel de conflict au apărut în 16 cazuri, unele sfârșindu-se cu un război.  În prezent, încă planează amenințarea deschiderii celui de-al șaptesprezecelea caz: Statele Unite ale Americii și China. Conflictul comercial, atacurile cibernetice, criza nord-coreeană, toate acestea reprezintă posibile scântei care pot declanșa un război de proporții. Allison trece în revistă conflictele anterioare și analizează evenimentele actuale, explicând pașii care ar trebui urmați pentru ca inevitabilul să poată fi evitat. 

Cei care vor pune volumul în contextul actual sunt: Adrian Cioroianu (Facultatea de Istorie), Luciana Alexandra Ghica (Facultatea de Științe Politice), Ștefan Popescu (analist de politică externă), Mihail Ionescu (Școala Națională de Studii Politice și Administrative) și Sorin Turturică (Corint Istorie). Discuția va fi moderată de Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia. 

Grupul Editorial Corint (GEC) are 28 de ani de experiență pe piața românească de carte, fiind unul dintre primele trei grupuri editoriale din România.

1
Teodora Dumitroaea
Mereu mi-au plăcut poveștile. Și mereu mi-au plăcut oamenii. Iar când legi oamenii de povești, ajungi la viață, la comunitate, la ideea de a primi și de a oferi.