logo Homeless Animal Hospital
FOTO homeless animal hospital / cleanpng

Despre animăluțe și proiectul Homeless Animal Hospital

În timp ce stăteam la birou și procrastinam, în loc să învăț pentru sfânta sesiune, care e coșmarul studenților, mi-a sărit în brațe pufoșenia mea, Puffy (așa face mereu!) și mi-a tras privirea aia. Ce privire? Aia în care se uită la mine ca Ernest, din Ochii din umbră, și îmi dă de înțeles că dorește fie afecțiune, fie mâncare, fie să-l scot la o plimbărică… ori toate trei. Astfel, mi-am dat seama ce loc important ocupă animăluțele în viața noastră. 


Puffy - Un cățel adorabil
FOTO Alexandru Bodnar. El e Puffy (pronunțat pafi, nu pufi!) și aici e cam zâmbitor, șmecherul. N-am reușit să-l prind cu o pozică în ipostaza de Ernest… încă!  

Fie că ai un prieten pufos sau nu, îi vezi peste tot, în fel și fel de circumstanțe. Unii sunt fericiți și îngrijiți, iar cei mai puțin norocoși rămân amăgiți, bolnavi și înfometați pe străzile reci ale satelor și orașelor din România. De la gândul ăsta, am ajuns să descopăr pagina proiectului Homeless Animal Hospital.

Ce este Homeless Animal Hospital?

După cum reiese și din nume, este un proiect fain, în care cățelușii și pisicuțele fără adăpost sau care provin din familii defavorizate sunt îngrijite și salvate. În ciuda numelui, care conține și substantivul hospital, Homeless Animal Hospital nu este un adăpost, dar rămâne un proiect ambițios, în care sunt implicați oameni cu o mare căldură sufletească, pregătiți să ajute orice pufoșenie. 

În cazul în care sunteți sceptici, puteți verifica și paginile de Facebook sau Instagram, de unde am aflat de existența acestui proiect, pentru a observa câți câini și câte pisici au fost ajutați/te în cadrul său.

Pisica Steluța - Homeless Animal Hospital
FOTO instagram @homelessanimalhospital. Steluța, care a fost mușcată de față și are sinuzită, din cauza căreia nu poate să mănânce. Ea este una din multele pisicuțe salvate în proiect.   
Cățelușul Sally - Homeless Animal Hospital
FOTO instagram @homelessanimalhospital. Sally, o cățelușă neajutorată, abandonată în fața unui Mega Image. Recent a fost adoptată și are o familie iubitoare (puteți verifica progresul și fericirea ei pe pagina proiectului).

De ce să donezi?

Poate că e un vis greu de îndeplinit, însă eu mi-aș dori ca fiecare cățeluș și pisicuță (și nu numai) să fie fericiți și să zâmbească, la fel ca Puffy. Să aibă un pat în care să doarmă, o viață sănătoasă, de care să se bucure, multă mâncărică și, cel mai important, o familie caldă și iubitoare. Lucruri pe care noi le putem oferi unui animăluț, dacă ne unim și contribuim lunar pentru acest proiect.

Dacă un animăluț ne poate aduce zâmbetul pe față, hai să-i oferim și lui o speranță și multă bucurie!


Un material realizat de Alexandru Bodnar (anul II UBB Cluj, engleză-coreeană), în cadrul practicii de la facultate

Editare: Diana Hîncu (coordonatoare departament #cărticeală)

Corectură: Iulia Dromereschi

Alex a mai scris și despre seria de romane grafice Heartstopper.

3